Energie besparen met led dimmer

LED dimmer bespaart energie

Gezellig licht kan tegenwoordig niet meer missen in onze huiskamer, slaapkamers of keuken. Doordat we tegenwoordig makkelijk een nieuwe lamp op kunnen hangen, is het ook verstandig om stil te staan bij het energieverbruik. Een van de manieren om energie te besparen is door een led dimmer aan te schaffen en te installeren. Met een led dimmer zorg je ervoor dat je zelf kan kiezen hoe intens je het licht wilt hebben. Dit zorgt niet alleen voor een fijne sfeer, maar ook voor geldbesparing. In dit blog vertellen wij jou meer over energie besparen met een led dimmer.

Let erop of LED lamp geschikt is

Realiseer je, voordat je bij de winkel willekeurig een LED lamp aanschaft of online een LED lamp koopt, dat niet alle LED lampen geschikt zijn om gedimd te worden. Wanneer dit niet aangegeven is op de verpakking raden wij jou aan om even door te zoeken naar een lamp waar dit wel op vermeld staat.

Wat doet een dimmer?

Een dimmer is een apparaat dat in het dagelijks leven gebruikt wordt om via zijn interne opbouw aangelegde stroom en daarmee gepaard gaande spanning te regelen. Door jouw LED lamp te dimmen met de dimmer, daalt het stroomverbruik en stijgt de levensduur van de lampen. De kleur van gedimd licht is over het algemeen ook wat geler. Als je houdt van een gezellige en warme kleur dan is gedimd licht echt iets voor jou! Als je van plan bent om permanent minder licht te gebruiken, kunt je beter voor een lamp kiezen die minder vermogen heeft.

Belangrijk om op te letten

Het voordeel van een LED lamp is dat deze veel langer meegaat dan een spaarlamp. Gemiddeld gaat een normale LED lamp zo’n 30.000 tot 50.000 uur mee. Let bij het plaatsen van een LED lamp er wel op dat warmte op de juiste manier afgevoerd kan worden. Wanneer dit niet gebeurt, dan kan de levensduur van de LED lamp aanzienlijk achteruit gaan. Kies dus voor een hoge kwaliteit dimmer en LED lamp.

Meer weten over energie besparen met LED dimmer?

Wanneer je energiezuiniger wil leven is een LED lamp niet weg te denken. Extra energie bespaar je wanneer je de LED lamp combineert met een dimmer. Wil je graag meer weten over energie besparen met een LED dimmer? Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op door dit contactformulier in te vullen. Wij geven je graag passend advies.