Waarom kiezen voor een duurzaam dekbed?

Hierom kies je voor een duurzaam dekbed

Als we denken aan milieu- en diervriendelijk bezig zijn dan denken we vaak aan zaken zoals minder vaak de auto gebruiken, minder vlees eten en zonnepanelen op je dak. Een vergeten kind in deze gedachtegang is vaak dekbedden industrie. Veel dons wordt namelijk geplukt van nog levende dieren en bij het verkrijgen van wol wordt vaak mulesing toegepast. Hierbij wordt de huid rondom het achterwerk van een schaap weggesneden. Reden genoeg om te kiezen voor een duurzaam dekbed. Gelukkig is er meer dan genoeg keuze.

Dons

Dons is op zichzelf natuurlijk geen duurzaam materiaal, maar gelukkig is er meer dan genoeg gerecycled dons in omloop. Gerecycled dons is verschillende uitvoeringen te krijgen en altijd opnieuw bruikbaar. We zetten er hier een paar op een rijtje voor je.

Eendendons

Zuiver en verantwoord eendendons komt uit Nederland en Duitsland en het heeft een Downpass-certificaat. Dit is een keurmerk voor veren en dons met strenge criteria qua dierenwelzijn. Dons zorgt daarnaast voor goede ventilatie en isolatie. Door de goede vochtregulering heb je minimaal last van transpiratie.

Ganzendons

Ganzendons komt uit Duitsland en komt daar van biologische boerderijen. Net zoals eendendons dekbedden heeft het een Downpass-certificaat. Het is een ademend materiaal dat bijzonder warm en soepel aanvoelt.

Eiderdons

Als er iets bijzonder duurzaam en diervriendelijk is dan is het eiderdons. Eiderdons blijft namelijk achter in de nesten van vogels nadat moedereend haar eigen borstveren uitplukt. Ze doet dit om een bedje te maken ter bescherming van haar eieren in het gure IJslandse weer. Omdat alleen boeren met een speciale vergunning daar dit dons mogen verzamelen nadat de vogels vertrokken zijn, is dit wel een erg kostbaar dons.

Meer dan genoeg keuze

Er is dus meer dan genoeg keuze als het aankomt op duurzame dekbedden. Zo slaap je lekker extra lekker want je bent goed bezig voor mens, dier en milieu. Ideaal!

Meer informatie over duurzame dekbedden? Stel al je vragen via ons contactformulier.