5 voordelen van dakisolatie

Het belang van dakisolatie

Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Door jouw dak goed te laten isoleren met dakisolatie bespaar je jaarlijks veel geld. Dit geldt niet alleen voor de stookkosten, maar ook voor het koel houden van jouw woning in de zomer. Het laten isoleren van jouw woning kan een lastige klus zijn. Ook zijn er diverse soorten isolatie te vinden. Toch heeft het isoleren van jouw dak ontzettend veel voordelen. Wij behandelen 5 van de grootste voordelen in dit blog, lees snel verder!

Bespaar kosten energierekening

Dakisolatie biedt veel voordelen. Het eerste grote voordeel is de kostenbesparing op jouw energierekening. Dit kan tot wel honderden euro’s per jaar zijn, een goede overweging dus! Zonder dakisolatie kan namelijk tot wel 30% van het gestookte warmte verloren gaan. Dit zorgt voor een onnodig hoge energierekening. Na het laten plaatsen van isolatiemateriaal kun je direct genieten van een lagere energierekening.

Dakisolatie verhoogt wooncomfort

Naast een lagere energierekening, verhoogt dakisolatie ook het wooncomfort. Heb je een huis met open trappen? Dan zul je het verschil al snel merken. Zonder dakisolatie voel je constant tocht in huis. De stijgende warmte verdwijnt naar boven, waar het door het dak verdwijnt. Die blijft dus niet lekker in jouw woonkamer hangen. Met de juiste dakisolatie is het temperatuurverschil kleiner zal jouw hele woning aangenamer voelen.

Dakisolatie is relatief goedkoop

Dakisolatie is relatief goedkoop. Dit is zeker zo als je daar de jaarlijkse besparing op je energierekening in meeneemt. Al binnen 5 tot 7 jaar zul je de investering hebben terugverdient. Hierna begin je met verdienen!

Dakisolatie laat waarde van woning stijgen

Bespaar niet alleen kosten op jouw energierekening, maar laat de waarde van jouw woning ook stijgen. Met dakisolatie heb je namelijk een hoger energielabel. En energiezuinige woningen zijn op het moment heel populair. Dus hoe hoger het label, des te meer je kunt vragen voor jouw woning in de toekomst. De volgende bewoners zullen profiteren van de investering, en dit weten zij bij de aankoop. De vraagprijs kan dus omhoog.

Dakisolatie goed voor milieu

Wil je ook graag het beste voor het milieu? Dan mag dakisolatie bij jouw woning niet ontbreken. Het milieu heeft onze hulp hard nodig. Elke vermindering van de CO2 uitstoot helpt mee aan een betere wereld. Dankzij dakisolatie heb je minder gas nodig om jouw huis te verwarmen.

Meer weten over dakisolatie?

Wij hopen dat onze 5 tips over dakisolatie jou hebben geholpen. Wil je ook graag dakisolatie laten plaatsen of wil je hier eerst meer over te weten komen? Je kunt al je vragen vrijblijvend in dit contactformulier zetten. We helpen je graag verder!