Voordelen van metaal buigen

Voordelen van metaal buigen

Buigen of vouwen van metaal

Bij het buigen en vouwen van metaal komt veel zorg en aandacht kijken. Dit is een specialistische bewerkingsmethode. In dit blog leer je wat de voordelen van metaal buigen zijn, hoe dit wordt gedaan en waar op gelet moet worden. Meer leren over metaal buigen? Je leest het in dit blog.

Metaal vouwen met de juiste machines

Door dun plaatwerk veel te buigen of te vormen, vormt het een stevig geheel. Het voordeel is dat versteviging door laswerk nu overbodig wordt en dit scheelt je veel tijd. Diverse bedrijven hebben een machinepark met de meest moderne machines staan die zeer geschikt zijn om metaal op de juiste manier te buigen. Eén van deze machines is bijvoorbeeld de Codatto vouwmachine. Deze machine kan zeer complexe vormen realiseren voor klanten. Heb je dus een bepaalde vorm voor jouw metaal plaat in gedachten? Dan is het verstandig om een bedrijf op te zoeken die met dit type vouwmachine voor jou aan de slag kan.

Telkens de juiste producten

Wij zeggen: goed gereedschap is het halve werk. Ook zijn ervaren werknemers van groot belang om jouw plaatwerk op de juiste manieren te buigen. Iedere radius wordt keer op keer met dezelfde precisie in het metaal gevormd. Laat het vouwwerk van jouw metaal dus over aan professionals. Zelf aan de slag gaan kan ervoor zorgen dat je niet de juiste vouwlijnen krijgt. Met als gevolg een project met de verkeerde afmetingen. Bij een bedrijf met de juiste machines kan het aanbrengen van de gebogen kanten, de juiste radius en het platdrukken van een plaat allemaal in één keer gedaan worden zonder gereedschapswissel. Heb je meerdere keren hetzelfde product nodig? Op deze manier is er geen verschil te zien tussen de producten, ze worden allemaal op exact dezelfde manier aangepakt.

Meer weten over voordelen van metaal buigen?

Ben jij ook op zoek naar een metaalbewerking specialist dat jouw metaal platen op de juiste manieren kan vouwen en buigen? Ga dan vooral op onderzoek uit en vraag welke methodes zij gebruiken. Heb je nog vragen over machines die gebruikt worden of andere vragen over de voordelen van metaal buigen? Stel ze dan gerust in dit contactformulier en wij komen er zo snel mogelijk op terug.