Binnenbox of buitenbox voor paard

De beste binnen- of buitenbox voor jouw paard

Ben je op zoek naar een binnenbox of buitenbox voor jouw paard? In dit blog zullen wij dieper ingaan op deze producten. Jij wilt natuurlijk alleen het allerbeste voor jouw pony of paard, maar het moet wel betaalbaar blijven. Gelukkig kun je tegenwoordig ook binnen- en buitenboxen op maat bestellen. Wij vertellen jou daar graag meer over!

Stevige binnen- of buitenbox

Wanneer jij een binnenbox of buitenbox voor jouw paard gaat aanschaffen, dan is het belangrijk dat je voor goede kwaliteit kiest. Je wilt niet dat jouw paard gewond raakt doordat de box niet in orde is. Ook is een goede binnen- of buitenbox belangrijk voor jouw eigen veiligheid. Zo zijn er diverse zaken waar je goed op moet letten. De deur van de box moet bijvoorbeeld bij een paard minimaal 1 meter breed zijn, zodat je hier veilig door kunt passeren. Daarnaast wordt een goede box geleverd met dubbele onderkant op de wanden. Hierdoor gaat jouw nieuwe binnen- of buitenbox een stuk langer mee. Ga dus voor stevigheid, kwaliteit en veiligheid.

Binnen- of buitenbox op maat

Er zijn veel verschillende paardenstallen te koop in Nederland. Er zijn dan ook veel mensen die een goede binnen- of buitenbox nodig hebben voor hun paard. Een van de belangrijkste punten waar ook op gelet moet worden is of er voldoende ventilatie in de stal aanwezig is. En natuurlijk moet de omvang groot genoeg zijn voor jouw maatje. Je wilt natuurlijk niet dat hij of zij te krap zit en de kont niet kan keren. Om de juiste binnenbox of buitenboxte kopen, raden wij jou aan om een box op maat te laten maken.

Belangrijke eisen box

Met een binnenbox of buitenbox voor jouw paard op maat heb je altijd het juiste formaat. Ook kun je dan jouw wensen duidelijk aangeven. Want elk paard of pony heeft weer andere eisen. Bij goede binnenboxen op maat moet gelet worden op:

  • voldoende grip in vloer
  • vloer moet 2 cm aflopen voor afvoer
  • deuren en ramen aanwezig
  • deur groot genoeg voor paard
  • deur moet minimaal 180 graden kunnen draaien

Meer weten over binnen- of buitenbox voor paard?

Wil jij graag meer informatie over een binnenbox of buitenbox voor jouw paard of ben je benieuwd hoeveel dit kost? Wij geven je graag professioneel advies. Voor specifieke vragen kun je altijd dit contactformulier invullen. Wij helpen je graag op weg.