Een marmer vloer onderhouden

Onderhoud aan uw marmer vloer

Heeft u thuis of in uw bedrijfspand een marmer vloer, dan moet u veel aandacht besteden aan het onderhoud ervan. Zo zorgt u er altijd voor dat uw vloer er netjes, egaal en glanzend bij blijft liggen. In dit blog leest u meer over wat goed onderhoud van uw marmer vloer inhoudt.

Wat zijn de eigenschappen van marmer?

Marmer is een type natuursteen dat bekend staat om zijn prachtige glans en luxe uitstraling. Het is een kalksteen die vrij moeilijk met de hand te bewerken is, maar wel poreuzer is dan bijvoorbeeld graniet. Daarom is een marmer vloer onderhevig aan slijtage en vereist deze redelijk wat onderhoud. Vooral zand en water zijn de grootste vijanden van een marmer vloer, omdat deze het oppervlak snel kunnen doordringen.

Marmer vloer reinigen

Om een marmer vloer goed te reinigen, is enige speciale kennis vereist. Zo kunt u deze vloer niet zomaar iedere dag reinigen met water en schoonmaakmiddelen, want een teveel hieraan kan flink wat schade aanbrengen. Daarom kunt u het beste bij de fabrikant of een specialist nagaan wat de beste methode voor het reinigen van uw marmer vloer is. Gebruik in ieder geval nooit de volgende middelen om een marmer vloer mee te reinigen:

  • Een teveel aan water: gebruik slechts een beetje om erosie te voorkomen
  • Citroensap, soda of azijn: dit tast het marmer aan
  • Schrobben: ook dit beschadigt het oppervlak

Houd uw marmer vloer beschermd

Om uw marmer vloer goed beschermd te houden, kunt u het beste bij de fabrikant nagaan hoe u deze effectief en veilig schoonhoudt. Maar ook direct na het aanleggen van uw marmer vloer kunt u deze helpen beschermen door deze te impregneren met een vocht- en oliewerend product. Wilt u geen enkel risico nemen? Laat dan uw marmer vloer onderhouden en reinigen door een specialist in natuursteen vloeren. U ziet direct het verschil en bovendien blijft uw vloer nog jarenlang mooi.

Heeft u positieve ervaringen met het laten reinigen van uw marmer vloer? Laat het ons weten via ons contactformulier.