Funderingen maken en beton storten

Hoe te starten met de bouw van uw pand

Heeft u plannen om een nieuw huis neer te zetten. Een nieuwe schuur of tuinhuisje kan natuurlijk ook. Wat u ook wilt gaan bouwen; u moet daar natuurlijk altijd een fundering onder leggen. En als dat een betonfundering wordt, moet u er uiteraard ook beton in laten storten. In dit blog vertellen we u meer over hoe u dat het beste kunt organiseren.

Kies uit de verschillende mogelijke funderingen

U wilt niet dat uw huis, schuur of tuinpaviljoen in de grond wegzakt. Daarom is een fundering een absolute must! Welke heeft u daarvoor nodig? Verschillende soorten funderingen zijn mogelijk:

  • Traditionele fundering
  • Stroken fundering
  • Tempex fundering
  • Poeren fundering
  • Fundering op heipalen

De stroken fundering

Wat is een strokenfundering? Deze wordt zoveel mogelijk gelegd op een vaste ondergrond. Dit noemt men ook wel een fundering op staal. Twee stalen stroken dragen dan de belasting van het gebouw. Dit geeft een gelijkmatige verdeling van het gewicht van het gebouw dat erop komt te staan.

Poeren fundering

Wat is een poeren fundering? Dit is een ondersteuningsconstructie van beton die wordt gebruikt als steunpunt (de betonpoer) onder gebouwen. Mocht een vloer kunnen bezwijken rond de kolomkop, dan zijn deze betonpoeren onmisbaar. Hiermee wordt het bovenste deel van de kolom verbreed.

Fundering op palen

Een fundering op palen wordt het meeste gemaakt. Als voorbeeld: Amsterdam is in zijn geheel op palen gebouwd. Palen kunnen in de grond worden geheid, maar ook worden gegoten of geschroefd. Een fundering op palen is nodig als de draagkrachtige grond zeer diep in de bodem zit.

Na de fundering beton storten

Zodra de fundering is vormgegeven, kan de betonleverancier beginnen met het storten van het noodzakelijke beton om de fundering zijn stabiele basis te geven. Kies dus altijd voor een goede betonleverancier voor een fundering maken en beton storten voor uw woning, bedrijfspand, schuur of andere soorten panden.

Uw mening is belangrijk!

Bij Hoofdblad vinden wij uw mening zeer belangrijk. Vond u dit een nuttig artikel? Wij lezen uw reactie graag op ons contactformulier.