Zonnepanelen op meerdere plaatsen

Kleine daken en zonne-energie

Het is een bekend beeld: zonnepanelen die op de daken van huizen zoveel mogelijk licht proberen op te vangen. Wanneer u een klein dak heeft, gaat u zich misschien afvragen of zonnepanelen wel rendabel bij u zijn. Gelukkig zijn deze zorgen nergens voor nodig. Wist u dat het ook bij een klein dak mogelijk is om voldoende energie te generen? In dit blog gaan wij dieper in op zonnepanelen op verschillende plaatsen.

Zonnepanelen niet alleen op het dak

Heeft uw woning een kleine dak oppervlakte, maar wilt u wel graag investeren in zonnepanelen? Dat is zeker mogelijk. U kunt de zonnepanelen ook plaatsen op de platte dak van uw garage, uitbouw of uw schuur. U kunt op de gemiddelde garage vaak al 6 tot 9 zonnepanelen kwijt. Met deze aantal aan zonnepanelen kunt u net niet uw hele huis van energie voorzien, maar wel een groot deel. U kunt ook de zonnepanelen op de plek waar u de energie wilt gebruiken. Heeft u bijvoorbeeld een pomp voor uw vijver, plaats hier vlak bij zonnepanelen om de pomp van stroom te voorzien. Zo kunt u de zonnepanelen op verschillende plekken inzetten.

Zonnepanelen voor uw auto

Het is een futuristisch beeld: een auto dat op zonne-energie rijdt. Toch is het iets wat u tot werkelijkheid kunt maken. U maakt voor uw elektrische auto gebruik van een laadpaal. Door uw laadpaal aan te sluiten op een of een paar zonnepanelen, gebruikt u niet het stroomnet om uw auto op te laden, maar de energie van uw zonnepanelen. Uw auto rijdt dan letterlijk op de zon. Heeft u al zonnepanelen liggen? Dan kunt u deze ook aansluiten op uw laadpaal.

Meer weten over zonnepanelen?

Is uw woning echt niet geschikt om zonnepanelen op te plaatsen, maar wilt u hier wel gebruik van maken? Dan kunt u overwegen om samen met uw buurtgenoten een zonnepark te laten bouwen. Dit kan op een dak of in een weiland. Of doe mee met een bestaand zonnepark. U koopt dan zonnecertificaten en u wordt mede-eigenaar van de installatie. U betaalt dan per zonnepaneel. Wilt u graag meer weten over alternatief zonnepanelen gebruik? Neem dan contact met ons op door dit contactformulier in te vullen.