Waterontharder werking

Last van kalkaanslag in uw woning?

Heeft u vaak last van overtollig kalkaanslag in uw keuken of badkamer? Overweeg dan om een waterontharder aan te schaffen. Bent u benieuwd hoe een waterontharder het kalk uit uw leidingwater verwijdert? In dit blog leest u hoe een waterontharder te werk gaat. Lees nu snel verder!

Waterontharder: zin of onzin

Heeft een waterontharder echt zin om aan te schaffen? Dit is iets wat veel mensen zich afvragen. En toch zeggen wij: ja! Aan een magnetische waterontharder heeft u bijvoorbeeld niets. Maar een waterontharder maakt van ‘hard water’ ‘zacht water’. Water waar veel kalk in zit wordt ook wel ‘hard water’ genoemd. Hard water is niet schadelijk voor u, maar wel voor apparaten die water gebruiken. Denk hierbij aan uw waterkoker, vaatwasser en koffiezetapparaat.

Kalk in uw leidingen

Heeft u kalk in uw leidingen? Dan gaat het ook de wasmachine op den duur steeds meer energie kosten om uw was echt schoon te krijgen. Ook zorgt kalk voor een doffe waas op uw glazen. Een waterontharder is dus zeker een goede aanschaf en geen onzin voor uw energierekening en apparatuur.

De werking van de waterontharder

Het is fijn dat een waterontharder zo makkelijk de kalk uit het leidingwater kan halen. Maar hoe werkt dit dan precies? Een waterontharder wordt in uw woning geplaatst, bijvoorbeeld in uw meterkast. Maar dit kan ook in uw trapkast, bijkeuken of garage zijn. De plaatsing is afhankelijk van de mogelijkheden en uw voorkeuren. Zodra het apparaat geïnstalleerd is wordt het water dat door het apparaat heen spoelt met behulp van kunsthars bolletjes gezuiverd. Kalk blijft namelijk aan deze bolletjes kleven. Zo stroomt hard water de waterontharder in en komt er vervolgens weer zacht water uit.

Meer over waterontharders weten?

Lijkt het u leuk om meer over waterontharders te weten te komen? Het internet staat vol met informatie, ook kunt u bij deze experts uw vragen over waterontharders stellen. Of stel uw vragen in dit contactformulier en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.