Houtwormbestrijding in Ermelo

Voorkom ongelukken

Wanneer u last heeft van houtworm, is dat geen pretje. Het kan zelfs tot gevaarlijke situaties leiden. U wilt toch niet dat het dak van uw huis in Ermelo naar beneden komt? Bestrijd deze houtworm daarom tijdig. Zo voorkomt u ongelukken. Benieuwd hoe u houtworm kunt herkennen, welke gevaren op de loer liggen en hoe u het diertje kunt bestrijden? Lees dan snel verder.

Houtworm herkennen

Een houtworm is wit en slechts enkele millimeters lang. U zult deze worm echter niet vaak zien. Toch kan een zo’n klein beestje voor gevaarlijke situaties zorgen. Het is daarom belangrijk dat de kenmerken van de aanwezigheid van houtworm u opvallen. Of er houtworm in uw hout in Ermelo aanwezig is, herkent u aan de volgende tekenen:

  • Ronde gaatjes van enkele millimeters in hout
  • Sporen van uitwerpselen
  • Kleine hoopjes zaagsel

Gevaar aantasting woning door houtworm

Heeft u houtworm in uw houten vloeren of dakconstructies, dan kan dit grote gevolgen hebben. Door de gaatjes die de houtworm daarin maakt, kan de draagkracht van de houten constructie aangetast worden. Hierdoor kunnen ze instorten. Zonder dat u het weet, kan houtworm al jaren in uw woning actief zijn. Signaleert u houtworm in uw huis in Ermelo, kom dan gelijk in actie voordat u veel geld kwijt bent aan nieuwe vloeren of draagbalken.

Professionele houtwormbestrijding

Er zijn mogelijkheden om houtworm zelf te bestrijden, maar deze producten zijn vaak giftig en dus schadelijk voor huid en luchtwegen. Bovendien is de kans groot dat delen mist waar houtworm zit groot. Kies daarom voor professionele houtwormbestrijding in Ermelo. Een professionele houtwormbestrijder beschikt over de juiste beschermingsmiddelen en apparatuur om houtworm veilig en effectief te bestrijden. Heeft u wel eens een professional ingehuurd? Laat het ons weten via het contactformulier.