Waar komen mollen op af?

Waarom komen mollen op uw tuin af?

Heeft u overlast van mollen in uw tuin, of bent u bang dat u last van deze dieren zult krijgen? Mollen kunnen helaas veel overlast en zelfs schade veroorzaken aan uw tuin of terrein. Lees daarom in dit artikel meer over wat mollen aantrekt in uw tuin en hoe u dit in de toekomst kunt voorkomen.

Een losse grond met gras

Mollen staan bekend om hun graafkunsten en geven dan ook de voorkeur aan een losse grondsoort, vaak onder gras. Hier kunnen ze zich gemakkelijk bewegen om hun ondergrondse gangenstelsel uit te breiden. Een pas ingezaaid veld met gras trekt mollen dan ook aan.

Mollen houden van ruimte

Niet alleen houden mollen van een losse zandgrond, ook hebben ze graag de ruimte onder uw tuin. Wanneer uw tuin vol staat met bomen, struiken en bloemen, schrikt dit mollen af, omdat ze tijdens het graven niet graag worden gehinderd door wortels en andere obstakels. Daarom is het een slim idee om uw tuin voldoende te beplanten wanneer u mollen graag wilt voorkomen.

Een levendige tuin

Een andere aantrekkingsfactor voor mollen is een levendige tuin met veel planten- en insectenleven. Mollen zijn namelijk dol op regenwormen, die vanwege hun vocht en eiwitten een belangrijke voedingsbron vormen. Heeft u een tuin vol met leven? Dan is de kans groot dat er op den duur ook mollen bij u komen kijken. Daarom kan het ook lonen om uw tuin (deels) te betegelen.

Hoe voorkomt u overlast door mollen?

De bovengenoemde factoren spelen over het algemeen een grote rol wanneer u overlast ervaart door mollen. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, kunt u het volgende met uw tuin doen:

  • Zorg voor een levendige inrichting met bomen, planten en struiken
  • Houd de kwaliteit en dichtheid van uw grond goed in de gaten
  • Betegel uw tuin geheel of gedeeltelijk

Overlast door mollen bestrijden

Kunt u helaas weinig veranderen aan uw tuin, of ervaart u al overlast door mollen? Dan is het raadzaam om een specialist in te schakelen tegen uw mollenprobleem. Deze beschikt over de juiste middelen en ervaring om de mollen in uw tuin te bestrijden. Maak vandaag nog een afspraak met een professionele mollenbestrijder in uw buurt en verhelp uw probleem op een milieuvriendelijke manier.

Heeft u zelf weleens last gehad van mollen, en wilt u uw ervaringen met ons delen? Laat het ons gerust weten via ons contactformulier.