Mooie marmeren keukenblad

Marmeren keukenblad in de keuken

Met een mooie marmeren keukenblad haalt u een prachtige sfeer in uw keuken. Het is niet voor niets dat marmer zo gewild is, toch zijn er voldoende mensen die geen marmeren keukenblad durven aan te schaffen, dit is vanwege het onderhoud. In dit blog gaan we dieper in op de voordelen van een marmeren keukenblad.

Marmer gaat levenslang mee

Marmer is een veel gebruikte natuursteen in huis, de steen zorgt namelijk voor een luxueus effect. Daarnaast gaat een goed onderhouden keukenblad levenslang mee. Echter zijn er wel enkele aandachtspunten waar u goed op moet letten. Doet u dat, dan kunt u lang van uw mooie marmeren keukenblad genieten.

Marmer laten impregneren tegen vlekken

Veel mensen zijn bang dat er snel vlekken in een marmeren keukenblad komen. Alhoewel marmer inderdaad gevoelig kan zijn voor vlekken van voedingsmiddelen, zoals drank, citroen en tomatensaus, kan men ook goede voorzorgsmaatregelen nemen. Door uw marmer te laten impregneren zullen de poriën net onder het oppervlakte van de steen zich vullen. Hierdoor kunnen vloeistoffen moeilijker binnendringen.

Verzoete marmer

U kunt er ook voor kiezen om uw marmeren keukenblad te laten verzoeten. Dit houdt in dat zuurvlekken minder opvallen. Deze vorm van marmer ziet er gepolijst uit, maar heeft een mat-glanzend uiterlijk. In deze huidige tijd wordt verzoete marmer vaak gekozen.

Alleen echt marmer is echt uniek

Alleen echte marmer heeft een uitgebreide kleurenpalet met unieke patronen en een prachtig diepe kleur. Dit is maakt de steen dan ook zo kenmerkend. Er zijn diverse alternatieve stenen die erop lijken en beter te onderhouden zijn, maar deze stenen zullen nooit dezelfde mooie en unieke eigenschappen van marmer hebben.

Andere goede eigenschappen van marmer

Een andere goede eigenschap van marmer is de van nature hittebestendigheid. Marmer wordt daarom ook veel gebruikt bij open haarden en in de buurt van ovens. Naast de hittebestendigheid verhoogt marmer ook de waarde van uw huis. Dit is dus een praktische steen met een uniek uiterlijk.

Meer weten over mooie marmeren keukenblad?

Lijkt u een marmeren keukenblad ook mooi en praktisch voor in uw keuken? Dat is het zeker! Voor meer vragen of informatie mag u altijd contact met ons opnemen via dit
contactformulier, wij zullen u dan zo snel mogelijk op weg helpen.