Een kleur waar je niet aan ontkomt in de moderne en strakke interieurs is natuurlijk wit! Maar ook in japandi, scandinavische en landelijke interieurs is wit een veel voorkomende kleur die rust brengt en de boel een stuk lichter maakt in je woning. Wil je daar een andere kleur bij zoeken, dan kan dat nog best lastig zijn. Lees daarom vooral verder om aan de hand van drie slimme suggesties de perfecte match met de kleur wit te vinden!

Wit + wit = super licht!

Wit gecombineerd met wit, dat is natuurlijk ontzettend voor de hand liggend, maar daarmee kun je wel perfect verschillende items in je interieur samenbrengen. Heb je bijvoorbeeld een mooie witte bank en zoek je daar een tapijt bij? Kies dan voor een wit vloerkleed: zo heb je gelijk een prettig samenspel waarbij je alles lekker licht houdt!

Wit met andere zachte kleuren zoals pastel

Wit is natuurlijk dé kleur die licht brengt in je interieur en daar wil je natuurlijk geen afbreuk aan doen door allerlei donkere kleuren toe te voegen. Wat dan ook een uitstekende keuze is om wit te combineren met andere lichte tinten. Denk maar eens aan de combinatie van wit met zachte pastel kleuren als roze of groen, dat is echt een heel prettige verbinding! Ook kleuren als bruin en beige doen het goed met wit: de lichte varianten zorgen voor net even dat beetje extra contrast zonder dat het geheel te donker wordt.

Wit met zwart? Zwartwit!

Het is een beetje een kwestie van twee uitersten samenvoegen, maar wat gaan zwart en wit mooi samen! En de mogelijkheden wat combineren betreft zijn natuurlijk eindeloos: of het nu gaat om meubels als banken en stoelen of kasten, lampen en vloerkleden, je kunt echt onwijs veel leuke combi’s maken met deze contrasterende kleuren. Zeker in moderne interieurs zul je dan ook vaak zwart-wit tegenkomen en dan is het ook nog eens extra spannend om naast dit kleurencontrast te spelen met vormen zoals organisch met recht: probeer dat maar eens uit en je zult versteld staan van het resultaat!