Vloerenwinkel Amsterdam

Een nieuwe fijne sfeer

Een nieuwe vloer leggen of laten leggen, het is een hele klus. Toch zorgt een nieuwe vloer voor vernieuwing en een fijne sfeer in huis. Zodra uw nieuwe vloer er ligt, kunt u ook gaan nadenken of uw interieur toe is aan vernieuwing. Want een nieuwe vloer van laminaat, parket of PVC zorgt voor een heel nieuw uiterlijk. Maar welke type vloer past het beste bij u? In dit blog leggen wij u uit welke type vloer het beste bij u past uit de vloerenwinkel in Amsterdam.

Welke type vloer past bij u

Elke vloer zorgt weer voor een ander gevoel en uiterlijk in huis. Het is belangrijk dat u van te voren goed nadenkt over welke stijl bij u past. Vindt u bijvoorbeeld warme kleuren fijn of lijkt u een moderne stijl mooier? Denk er ook over na of u een harde, ruwe of zachte vloer wilt. Wij zullen u meer vertellen over de voor- en nadelen van laminaat, parket en PVC vloeren.

Laminaat als vloer

Laminaat heeft het grote voordeel dat het niet duur is. Wanneer u liever niet teveel geld wilt uitgeven aan een vloer, dan is laminaat de beste keuze voor u. Een laminaat vloer is daarnaast ook makkelijk zelf te leggen en goed te onderhouden. Helaas heeft laminaat ook enkele nadelen. Laminaat kan geluid niet goed dempen, daarom heeft u een ondervloer nodig. Dankzij deze ondervloer wordt het geluidsoverlast tegen gegaan. Een ander nadeel is dat een laminaat vloer snel koud aanvoelt.

Het voordeel van parket

Bent u toch opzoek naar een vloer dat iets meer mag kosten? Dan is parket de juiste keuze voor u. Parket heeft een fijne en warme uitstraling. Daarnaast is er ook een flinke keuze uit verschillende houtsoorten. Wanneer u parket kiest weet u dat deze vloer nog lang mee gaat. Mocht uw parket na een paar jaar krassen vertonen, dan is dit vrij makkelijk te herstellen. Door uw parket vloer te schuren en te voorzien van een nieuwe afwerking, blijft uw parket er nog lang prachtig uitzien. Het enige nadeel van parket is dat dit niet goed gecombineerd kan worden met een vloerverwarming.

Het voordeel van een PVC vloer

Wist u dat de PVC vloer de populairste vloer van dit moment is? Dit is ook niet zo gek wanneer u naar de vele voordelen van een PVC vloer kijkt. Dit type vloer is vaak niet te onderscheiden van een echte houten of betonnen vloer. Ook is de PVC vloer geschikt voor vrijwel alle kamers: de keuken, de slaapkamer, de kinderkamer en de woonkamer. Wilt u een vloerverwarming laten inbouwen? Dan is een PVC vloer de beste optie. Een PVC vloer gaat prima samen met een vloerverwarming en zal niet vervormen of kromtrekken. U kunt de PVC vloer in verschillende prijscategorie├źn vinden.

Meer weten over de type vloeren?

Heeft u een keuze kunnen maken of twijfelt u nog over welke type vloer bij u past? Ga dan langs een vloerenwinkel in Amsterdam, zodat u experts op het gebied van laminaat, parket en PVC kunt vragen wat het beste bij uw woning past. Wilt u graag meer informatie over deze type vloeren? Laat dan uw vraag achter op dit contactformulier en wij zullen u zo snel mogelijk helpen.