Zelf uw schuifpui repareren

Bij een niet soepel lopende schuifpui

Heeft u een mooie schuifpui in de woonkamer, maar wilt de pui steeds minder soepel open en dicht? Dan kan het zijn dat een onderdeeltje van de schuifpui versleten of stuk is. Veel bedrijven zullen u vertellen dat u dit moet laten repareren door professionals. Maar wanneer u zelf handig bent, kunt u ook overwegen om de reparatie zelf uit te voeren. In dit blog vertellen wij u hoe u dit aanpakt.

Probleem met de wielen

Schuifpuien hebben het veel voorkomend probleem dat ze na verloop van tijd steeds slechter schuiven. U heeft meer kracht nodig om de schuifpui te openen, waardoor de onderdelen nog sneller zullen slijten. Meestal ligt het probleem onderaan de schuifpui bij het wiel. U kunt dit onderdeel vrij eenvoudig zelf vervangen.

Voorzichtig te werk gaan

Til de schuifpui met minstens twee personen uit het frame, zo weet u zeker dat u de schuifpui niet beschadigd. Til de schuifpui samen uit het frame en leg het vervolgens op een goede en vlakke ondergrond, zodat u makkelijk bij de onderkant kunt komen. Maak vervolgens het wieltje los en plaats het nieuwe wieltje.

De schuifpui terugplaatsen

Zet via de verstelschroef het wieltje vlak tegen de pui aan, zo kunt u de schuifpui makkelijk terug op de rail plaatsen. Voordat u dit doet kunt u de rails ook nog even goed afnemen met een doek. Vervolgens zet u de bovenkant weer op zijn plek en tilt u de onderkant in de rails. Til de onderkant een beetje op om het wieltje te verstellen.

Vragen over reparatie schuifpui?

De schuifpui onderdelen zijn in diverse webshops te bestellen. Wanneer u er niet uitkomt kunt u altijd de hulp van experts inschakelen. Zo weet u zeker dat uw schuifpui binnen de kortste keren weer goed werkt. Heeft u vragen over het repareren van uw schuifpui? Laat dan een bericht voor ons achter via deze website.