Verschillende soorten hordeuren uitgelegd

Wanneer het warm is in de zomer, is het heerlijk om in de avonduren deuren en ramen open te zetten en het huis lekker door te laten waaien als het buiten wat afkoelt. Het nadeel daarvan is dat u direct insecten in huis krijgt! Geen wonder dus dat veel mensen hordeuren aanschaffen voor hun woning. U ook? Of weet u niet goed of hordeuren voor uw woning nuttig zijn? In dit blog vertellen we over verschillende soorten hordeuren. U mag daarna zelf uw keuze maken.

Geen ongedierte en insecten meer in huis met hordeuren

De meest voor de hand liggende reden voor het installeren van hordeuren is natuurlijk wel dat u er insecten en andere soorten ongedierte mee buiten de deur houdt. Vliegen, wespen, muggen en andere insecten komen graag uw huis binnen. Om te voorkomen dat u in de nacht lek geprikt wordt, kunt u horren installeren. Dat is fijn in de zomer, maar zijn hordeuren in de winter niet alleen maar lastig? Dan heeft u immers geen last van insecten. Niets is minder waar! In de winter houdt u er namelijk ook ongedierte mee buiten. Muizen en ratten zoeken bijvoorbeeld wanneer het kouder wordt graag in huizen de warmte op. Geef ze geen kans door hordeuren te plaatsen. Welke verschillende soorten hordeuren zijn er?

Verschillende soorten hordeuren

Er zijn eigenlijk drie soorten hordeuren op de markt:

  • Scharnierende hordeur: scharnierende hordeuren zijn zeer doeltreffend en makkelijk in gebruik. De naam zegt het al, het is een deur die open en dicht kan. Dit gaat door middel van scharnieren aan de ene zijde en magneten aan de andere zijde. In het midden zit een tussenbar voorzien van handgreep.
  • Schuifhordeur: de naam zegt het al, is een hordeur die naar links of rechts opengeschoven kan worden. Schuifhordeuren zitten aan de bovenkant bevestigd in een bak en aan de onderkant worden ze begeleid door een rail. De rail kan op de vloer, maar ook aan de muur bevestigd worden.
  • Plissé hordeur: een plisséfit hordeuren kenmerken zich door een vouwsysteem van het horgaas. Wilt u een plissé hordeur openen, dan opent u deze als een schuifdeur. Het horgaas vouwt vervolgens naar links of rechts. Een plissé hordeur neemt daardoor veel minder ruimte in beslag en is vele malen gebruiksvriendelijker. Doordat het gaas meeveert is het daarnaast ook veilig voor kinderen of huisdieren. Het gaas neemt altijd weer de oorspronkelijk vorm aan.

Hopelijk hebben we u voldoende geïnformeerd over de verschillende soorten hordeuren. Weet u al welke u kiest? Wij horen het graag van u via het contactformulier hier op de website.