De VCA basis voor uw werknemers

Voor wie is de VCA basis cursus?

Het wordt steeds meer een vereiste voor bedrijven in de bouwindustrie om een VCA basis certificaat te hebben. De VCA basis certificaat staat voor Veiligheid Checklist Aannemers. Met dit certificaat wordt aangegeven dat het bedrijf veilig werkt en streeft naar minder ongelukken op de werkvloer. Het is tegenwoordig zelfs zo dat veel bedrijven geen opdracht krijgen zolang zij niet over een VCA-certificaat beschikken. Het is de bedoeling dat alle medewerkers een VCA cursus volgen en hun diploma hierin behalen. In dit blog vertellen wij u graag meer over de VCA basis.

Wat houdt de VCA basis cursus in?

In het kort tonen uw werknemers aan dat zij met een VCA diploma algemene kennis hebben over veiligheid, gezondheid en milieu. En ook dat zij de kennis toepassen op de werkvloer. Dankzij deze opgedane kennis vergroten zij de kans op een veilige omgeving voor henzelf, maar ook voor hun collega’s. Door ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen, werkt u als bedrijf aan een steeds veiligere toekomst.

Wat er wordt geleerd tijdens de VCA basis cursus

Met de VCA basis cursus krijgen uw werknemers les over verschillende belangrijke veiligheids onderwerpen. De lessen worden dan ook gegeven door zeer ervaren docenten. Hier volgt een lijst met de onderwerpen die tijdens deze cursus behandeld worden:

    Veiligheids- en gezondheidswetgeving

  • Veiligheidsgedrag, persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Ergonomische werkplek, gevaren, risico’s en preventie ongevallen
  • Gevaarlijke stoffen, elektriciteit en voorbereiding op noodsituaties
  • Brand en explosie arbeidsmiddelen
  • Rechten, plichten en overleg procedures, instructies en signalering
  • Specifieke werkzaamheden en omstandigheden

De VCA basis cursus voor uw bedrijf

Wilt u ook graag een veilige sfeer op de werkvloer en veel opdrachten aan kunnen nemen? Dan is de VCA basis cursus een must voor uw bedrijf! Laat zien dat u als bedrijf de veiligheid altijd voorop stelt en geef uw werknemers de kennis mee om dit te realiseren. Wilt u graag meer weten over de VCA basis cursus? Laat het ons dan hier weten.