Aluminium of hout overkapping, wat kiest u?

Overkapping van aluminium of hout?

Wilt u een mooie overkapping in uw tuin (laten) plaatsen? Twee veelgebruikte materialen voor deze klus zijn aluminium en hout. Maar welk van deze materialen is het meest geschikt voor uw nieuwe overkapping? Wij vertellen in dit blog meer over de eigenschappen zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken voor uw nieuwe overkapping.

Overkapping van hout

Een houten overkapping geeft de echte traditionele uitstraling in uw tuin. Het hout zorgt voor een warme, natuurlijke look. Een van de grootste voordelen van een houten overkapping is dat u het makkelijk kunt bewerken. Daardoor heeft u talloze mogelijkheden om het te personaliseren, en kunt u de look ook nog altijd op een later moment aanpassen door het hout bijvoorbeeld te schilderen. Gaat u voor een klassieke overkapping? Dan kunt u het hout laten zoals het is. Voor een unieke uitstraling kunt u de overkapping in een mooie kleur schilderen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een nadeel van het hout is echter wel dat het gevoelig is voor de weersinvloeden, wat betekent dat u een houten overkapping moet behandelen. Het vergt dan ook iets meer werk, omdat u het moet schuren en vernissen. Bovendien is hout een relatief duur materiaal vergeleken met aluminium.

Overkapping van aluminium

Ook de aluminium overkapping is een zeer populaire optie. Dat komt onder andere doordat het aluminium ontzettend makkelijk te onderhouden is. Het is enkel nodig om de overkapping zo nu en dan even schoon te maken van eventueel vuil. Bovendien is aluminium erg duurzaam en kan het niet roesten. In tegenstelling tot hout is het goed bestand tegen extreme weersomstandigheden. Wanneer u kiest voor een aluminium overkapping, dan kiest u voor een product met een lange levensduur. Daarnaast is aluminium goedkoper dan hout. Een van de grootste nadelen is dat aluminium niet aangepast kan worden wanneer de overkapping eenmaal staat. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om het materiaal over te schilderen. U kunt de look van de overkapping daarom niet veranderen.

Wij raden altijd aan om voor extra informatie en persoonlijk advies altijd een professionele tuinhuis, overkapping en veranda leverancier in te schakelen. Die kan u verder helpen en bovendien een maatwerk overkapping bij u plaatsen die helemaal aan uw wensen voldoet. Heeft u nog verdere vragen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen.