Een veilige natuursteen vloer met antislip behandeling

Stijlvolle natuursteen vloer

Een natuursteen vloer ziet er natuurlijk ontzettend mooi uit, maar kan wel voor gladde, onveilige situaties zorgen wanneer hij in een ruimte ligt waar het vochtig is. Hierbij kunt u denken aan de badkamer of keuken thuis, of in een bedrijfsruimte zoals een winkel. Daarom is het verstandig om een veilige natuursteen vloer te creëren met een antislip behandeling. In dit blog vertellen we meer over deze behandeling voor natuursteen vloeren.

Wat is de antislip behandeling?

Een natuursteen vloer antislip maken? Het klinkt tegenstrijdig, omdat veel behandelingen voor een natuursteen vloer ervoor zorgen dat de vloer mooi glad wordt. Toch is het mogelijk om het natuursteen antislip te maken. Vooraf wordt gemeten wat de stroefheid van de vloer op dat moment is. Zo kan precies gekeken worden hoeveel stroever de vloer wordt. Hij wordt goed schoongemaakt, en er wordt een speciale antislip vloeistof op de vloer aangebracht. Die moet inwerken, en vervolgens wordt de vloer weer schoongemaakt. Daarna is het nog mogelijk om het natuursteen te impregneren waardoor hij ook beschermd wordt tegen water en vuil. En klaar is kees!

Van een gladde naar een stroeve vloer

Wanneer natuursteen antislip gemaakt wordt, komen er minuscule groeven in de vloer. Maar maakt u zich geen zorgen, want hier kunt u niets van zien. Uw natuursteen vloer verliest dus niets in het uiterlijk. Wanneer er nu water op de vloer ligt, is hij niet meer glad. Het water kan in de groeven lopen, u heeft meer grip en voorkomt dat u uitglijdt.

Het onderhoud van een antislip vloer

Is het onderhoud van een natuursteen antislip vloer niet moeilijker? Nee, het is niet meer werk dan wanneer u een gladde natuursteen vloer heeft. En al helemaal niet als u er ook voor kiest om de vloer te laten impregneren. Dan komt er namelijk nog een laag overheen die het verwijderen van stof en vuil veel makkelijker maakt. Wij raden aan om, wanneer u het natuursteen antislip laat maken, de specialist ook te vragen naar het beste schoonmaakmiddel voor de vloer.

Heeft u uw natuursteen vloer antislip laten maken? Wat zijn uw ervaringen hiermee? Deel ze met ons via het contactformulier hier op de site.