Houdt rekening met uw onderburen

Wanneer u gaat verhuizen naar een appartement, en een nieuwe vloer wilt laten leggen, is het belangrijk om hierbij enige rekening te houden met uw (onder)buren. U wilt namelijk natuurlijk niet dat zij last krijgen van u. Daarom kunt u kiezen voor een geluiddempende vloer voor uw appartement. In dit blog vertellen we meer over de meest geschikte geluiddempende vloeren.

Tapijtvloer

Tapijt is bij uitstek de meest geschikte vloer voor in een appartementencomplex. Maar dat had u waarschijnlijk al verwacht. Deze zachte vloersoort is ontzettend geluiddempend. Bovendien is het lekker zacht aan uw voeten, en aangenaam warm. Helaas vinden veel mensen de tapijtvloer een beetje ouderwets. Bovendien is hij niet makkelijk schoon te houden. Maar wanneer u kiest voor een mooie tapijtvloer van een specialist, is het de moeite zeker waard!

Linoleum vloeren

Ook linoleum is heel erg geschikt in appartementen. Ook omdat het een geluiddempende werking heeft. Een linoleum vloer is heel erg duurzaam. Het is gemaakt van natuurlijke materialen. Er zijn verschillende soorten linoleum. Ze zijn gebaseerd op vlas, olie en/of jute. Nog een bijkomend voordeel is het feit dat linoleum voordelen ook heel erg geschikt zijn voor mensen met allergieën of astma. Het grootste nadeel van linoleum is dat het niet goed tegen vocht en schoonmaakmiddelen kan.

Vinylvloer

De vinylvloer is zeker ook een vloersoort die op het lijstje geluiddempende vloeren thuishoort. Het is een relatief voordelige optie die perfect is voor in een appartement. Let er wel op dat er een heel groot verschil is tussen de verschillende aanbieders van vinyl op het gebied van kwaliteit. Kies altijd voor een goede, betrouwbare specialist. Ook is de toplaag van vinyl altijd wat zachter dan andere vloersoorten zoals bijvoorbeeld linoleum, waardoor scherpe objecten beschadigingen aan kunnen richten.

PVC vloer

Ten slotte is er nog het ontzettend veelzijdige PVC. Naast geluiddempend is deze vloersoort ook nog heel goed bestand tegen vocht, makkelijk te onderhouden en super duurzaam. U kunt het in verschillende stijlen krijgen, zoals vloeren met een houtlook, betonlook of PVC dat lijkt op natuursteen. Ook is het uitstekend te combineren met vloerverwarming, ook op een bovenverdieping. Het grootste nadeel is dat het een relatief prijzige vloersoort is.

Naar welke vloersoort gaat uw voorkeur uit? Hebben uw bovenburen ook goed rekening met u gehouden toen ze hun nieuwe vloer uit gingen zoeken? Neem contact op en laat het ons weten! Wij horen graag uw mening.