Altijd vakantie met de Italiaanse keuken in huis

Houdt u ook zo van een heerlijk vakantie in Italië met lekker eten en drinken? Met de echte Italiaanse balsamico azijn haalt u uw favoriete vakantie voor altijd in huis en maakt u de meest heerlijke gerechten. Maar weet u ook waar de lekkerste en beste balsamico azijn vandaan komt? Dat vertellen we u in dit blog. Anders zit u tijdens het diner met de mond vol tanden als iemand ernaar vraagt.

De lekkerste Italiaanse balsamico azijn

De heerlijke Italiaanse balsamico azijn mag natuurlijk in geen enkele keuken ontbreken. Het is de perfecte smaakmaker voor een heerlijke Italiaanse salade. Die eerlijke en pure Italiaanse smaak van de perfecte balsamico proeft u altijd terug.

Het geheim van de balsamico

Wat maakt de Italiaanse balsamico azijn tot een echt goede balsamico met een verfijnde smaak? We leggen het hier uit. Net als bij een goede wijn, zijn de juiste ingrediënten en een zorgvuldig rijpingsproces essentieel om tot de beste balsamico te komen. En waar in Italië vinden we die balsamico? In het Italiaanse plaatsje Modena liggen de wijngaarden van de familie Bertoni. Deze familie was in de regio al wereldberoemd om de hoge kwaliteit van hun producten. Behalve diverse wijnen, maken ze van hun Ancelotta druiven ook een onovertroffen balsamico die door de kenners de ‘champagne’ onder de balsamico’s wordt genoemd.

De verfijnde smaak van Italiaanse balsamico azijn

De echte balsamico is herkenbaar aan de verfijnde diversiteit van smaken en aroma’s. Sommige smaken worden getrokken uit een zeldzame houtsoort waarop het sap wordt gerijpt: eiken, essen, acacia, moerbei, kastanje, kers en jeneverbes. Voor de beste smaak heeft balsamico veel tijd nodig: geperst druivensap, fermentatie en een lange rijptijd van ten minste 12 jaar. Tijdens het rijpen zijn de vaten open om het net gefermenteerde druivensap in azijn te veranderen. Zodra er ruimte ontstaat in het vat, wordt het met een jongere azijn uit een ander vat bijgevuld. Zo absorbeert de balsamico de smaken van elke houtsoort tijdens zijn ruim tien jaar durende reis. En dát is zeer duidelijk te proeven! Heeft u er al zin in? Wij wel!!

Heeft u interessante Italiaanse tips voor ons? Wij zijn er dol op. Dus laat ze maar komen via ons contactformulier op deze website.