Handige manier van ruimtes verwarmen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om convectoren in hun woning te plaatsen als extra verwarmingsmethode. Dit is niet verwonderlijk, want convectoren zijn een mooie aanvulling op bestaande radiatoren. Elektrische convectoren zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Zo zijn er ook stijlvolle vrijstaande convectoren op de markt.

Convectiewarmte tegenover stralingswarmte

Natuurlijk is het belangrijk om eerst te weten wat het verschil is tussen elektrische convectoren en radiatoren. Radiatoren werken door middel van stralingswarmte. Warm water stroomt door buizen of panelen, en deze warmen vervolgens de omringende lucht op. Convectoren maken alleen maar gebruik van convectiewarmte. Het verwarmingselement zuigt de koude lucht aan en warmt die op. De warme lucht stijgt vervolgens op tot aan het plafond, koelt daar af, en zakt weer naar beneden. Het komt dan weer terecht bij de convectoren, waarna het verwarmingsproces opnieuw begint.

Vrijstaande convectoren plaatsen

Elektrische convectoren kunt u plaatsen in ruimtes die snel verwarmd moeten worden. Bijvoorbeeld een badkamer, slaapkamer of hobbyruimte. Meestal plaatst men wandconvectoren als bijverwarming. Maar er zijn dus ook zeer stijlvolle vrijstaande elektrische convectoren verkrijgbaar. Een vrijstaande convector is de ideale oplossing als u geen wand heeft om een verwarming aan op te hangen. Een vrijstaande convector wordt los van de wand in de ruimte geplaatst, is meestal voorzien van pootjes en heeft een strak en modern uiterlijk. Deze installatie heeft twee compartimenten. Het eerste compartiment zorgt voor de aanzuiging van de lucht uit de ruimte en verplaatst de lucht vervolgens naar het tweede compartiment. In het tweede compartiment zit een verwarmingselement. Het verwarmingselement verwarmt de lucht en geeft die verwarmde lucht weer af aan de ruimte. Het verwarmingselement van de convector bevat weinig water. Daardoor wordt de lucht zeer snel opgewarmd.

Voordelen van vrijstaande convectoren

Wilt u ook een fraaie en stijlvolle vrijstaande convector kopen voor uw woning of bedrijf? Dan heeft u natuurlijk behoefte aan meer informatie over de voordelen van een convector. Wij zetten daarom de voordelen voor u op een rij:

  • De vrijstaande convector heeft een strak design
  • De vrijstaande convector neutraliseert eventuele koude straling van het raam
  • De convector zorgt voor een snelle en gelijkmatige verwarming van de ruimte
  • De snelle opwarmingstijd zorgt ervoor dat de convector energiezuiniger is
  • De convector voorkomt onnodig verwarmen. Ze reageren op invallend zonlicht

Contact opnemen

Hopelijk heeft u enige inspiratie opgedaan op het gebied van verwarming en elektrische convectoren. Heeft u hier, goede of minder ervaringen mee? Laat het ons weten via via het contactformulier op onze website.