Beveiligen van uw woning of bedrijf

Uw woning of bedrijfspand wilt u natuurlijk goed beveiligen. U heeft natuurlijk al goede sloten geïnstalleerd, maar soms is dat niet genoeg. Wanneer u wat extra’s wilt doen om de veiligheid van uw woning of bedrijfspand te verhogen, raden we u aan om goede bewakingscamera’s te installeren. Het is verstandig om online een IP camera te bestellen. Wat zo’n IP camera speciaal maakt, vertellen we in dit blog.

Wat de IP camera bijzonder maakt

De afkorting IP in IP camera staat voor ‘Internet Protocol’. Dit is een protocol dat ervoor zorgt dat verschillende computers op een netwerk via het internet met elkaar kunnen communiceren. De IP camera wordt door middel van een UTP kabel verbonden met het internet. Dit zorgt voor twee grote voordelen: u heeft altijd live toegang tot de camerabeelden. Hierdoor kunt u direct live kijken wat er aan de hand is wanneer het alarmsysteem afgaat. Het tweede voordeel is dat de beelden van zeer hoge kwaliteit zijn. Een UTP kabel kan namelijk meer data verwerken dan een COAX kabel. Wanneer u de camerabeelden later terugkijkt, kunt u zelfs digitaal inzoomen op belangrijke details.

IP camera als alarmsysteem

Het is in principe goed mogelijk om de IP camera niet alleen als beveiligingscamera, maar ook als alarmsysteem te gebruiken. Dat komt namelijk omdat de IP camera’s ook voorzien zijn van bewegingsdetectie. Wanneer een beweging vastgesteld wordt door de camera, wordt dit meteen via een e-mail of pushbericht op uw smartphone gemeld. De camera maakt kleine foto’s van het object dat de beweging veroorzaakt heeft, en stuurt die naar u toe. Ook kunt u een bepaald gebied instellen dat relevant is voor bewegingsdetectie, bijvoorbeeld vanaf een bepaalde hoogte. U wilt natuurlijk niet telkens wanneer uw hond of kat in beeld is een bericht ontvangen. Natuurlijk is het wel verstandig om ook een slotenmaker in te schakelen om goede sloten te laten bevestigen. De IP camera werkt immers niet preventief. De combinatie van goede sloten en een IP camera, zorgt ervoor dat uw woning of bedrijfspand zeer goed beveiligd is.