Hoe kiest u een goede spoedservice slotenmaker?

Zo selecteert u een betrouwbare slotenmaker

Helaas kan het zomaar gebeuren dat u ineens een spoedservice slotenmaker nodig heeft, bijvoorbeeld omdat u uzelf hebt buitengesloten of omdat u uw sleutel bent verloren. Bij
Hoofdblad weten wij dat het op zo’n moment heel lastig kan zijn om een betrouwbare en betaalbare slotenmaker te vinden. In dit blog leest u daarom onze tips voor het uitkiezen van een goede slotenmaker.

Woekerprijzen onder slotenmakers

Zeer recentelijk verscheen er nog een blog ’Opgelicht?!’ waarin zij schreven dat ze dagelijks klachten ontvangen over malafide slotenmakers die woekerprijzen vragen voor hun diensten. Volgens Opgelicht?! vragen deze slotenmakers soms wel 800 euro voor het openen van een deur of het vervangen van een cilinder. Zij maken hiermee misbruik van hun klanten, die wel moeten betalen omdat ze anders hun huis niet in kunnen. Ook de politie waarschuwde al voor dure slotenmakers.

Hoe vindt u een betrouwbare slotenmaker?

Natuurlijk wilt u niet in de val trappen van deze malafide slotenmakers, maar wanneer u ‘s avonds uw woning niet kunt betreden dan heeft u niet de luxe om een uitgebreid onderzoek te doen naar een geschikte slotenmaker. Graag zetten wij daarom voor u op een rij op welke punten u kunt letten wanneer u op zoek bent naar een betrouwbare slotenmaker:

  • Is de slotenmaker aangesloten bij het politiekeurmerk veilig wonen?
  • Hanteert de slotenmaker heldere en eerlijke tarieven die duidelijk op de site staan vermeld?
  • Is de slotenmaker lid van het Nederlandse sleutel- en slotenspecialisten gilde?
  • Zijn er reviews over deze slotenmaker te vinden?
  • Staan de adresgegevens op de site van de slotenmaker?
  • Hebben uw vrienden of familie ervaring met deze slotenmaker?

Door de kiezen voor een lokale slotenmaker heeft u een grotere kans op een eerlijke slotenmaker.

Zo herkent u een onbetrouwbare slotenmaker

Om te voorkomen dat u onverhoopt met een malafide slotenmaker in zee gaat vertellen wij u ook waar u een onbetrouwbare slotenmaker aan kunt herkennen. Deze slotenmaker werkt meestal via een tussenpersoon, u zult deze persoon daarom niet zelf aan de telefoon krijgen. Ook geeft deze persoon van tevoren geen prijsindicatie en rijdt deze meestal rond in een auto zonder bedrijfslogo of met een buitenlandse nummerplaat. Ga alleen in zee met een slotenmaker die vooraf een heldere prijsindicatie geeft!