Een elektrisch slot voor uw bedrijf

Elektrische sloten voor particulieren en bedrijven

Het elektrisch slot is niet meer weg te denken uit deze tijd. Veel particulieren, maar ook bedrijven, hebben een of meerdere elektrische sloten laten installeren. Maar zijn deze elektrische sloten daadwerkelijk wel zo verstandig om te hebben? In dit blog vertellen wij u meer over de voor- en nadelen van het elektrisch slot voor uw bedrijf.

Wat houdt een elektrisch slot in

Maar als eerst: wat houdt een elektrisch slot precies in? Een elektrisch slot is ander dan een normaal slot. Waar u bij een normaal slot een sleutel nodig heeft, kunt u bij een elektrisch slot kiezen voor opties zoals een code, een pasje of een druppel. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om via uw smartphone het elektrisch slot te openen. U doet dit door een app te downloaden die connectie maakt met het slot.

Slot: makkelijk te openen

Doordat het elektrisch slot met een druppel, pasje, code of app geopend kan worden, bent u voorgoed van de sleutels af. Sleutels hebben namelijk vaak de neiging om spoorloos te verdwijnen. Als bedrijf moet u dan vaak nieuwe sleutels bij laten maken. Dit kan hoog in de kosten lopen. Met een code of app heeft u hier geen last van.

Nadelen van elektrische sloten

Alhoewel een elektrisch slot hierdoor veel gemakkelijker te openen is, komen er ook enkele nadelen bij kijken. Een van die nadelen is dat iedereen met de toegangscode het gebouw binnen kan komen, dus ook mensen die daar niets te zoeken hebben. Wanneer u kiest voor een elektrisch slot met een code, moet u zeer duidelijk tegen uw personeel zijn dat zij de code echt voor henzelf houden. Ook is een elektrisch slot niet te bedienen bij een stroomstoring, dit kan vervelende gevolgen hebben. Installeer daarom ook een normaal slot in het pand.

Meer weten over elektrische sloten?

Het is helemaal aan u of u een elektrisch slot laat installeren of dat u toch liever voor een ouderwets slot kiest. Voor vragen over het elektrisch slot kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier. Heeft u een slotenmaker nodig voor advies, neem dan gerust contact met ons op.