Elk moment een slotenmaker beschikbaar

Het is uitermate vervelend als u uw huis niet meer kunt betreden. Het kan u zomaar overkomen. Wellicht heeft u per ongeluk de deur dichtgetrokken terwijl de sleutels nog binnen op tafel liggen. Of is de sleutel afgebroken terwijl u deze in het slot heeft gestoken? In een netelige situatie als deze is een slotenmaker uw sleutel tot succes.

Snel ter plaatse en 24/7 bereikbaar

Een slotenmaker bellen is de enige optie als u een van deze situaties meemaakt. Ook als uw sleutel is gestolen, is het van groot belang dat u weer snel uw eigen huis in kunt geraken. Een slotenmaker die 24/7 bereikbaar is, geeft hierbij een extra stuk zekerheid. Heeft u bijvoorbeeld een feest gehad en bent u onderweg de sleutels kwijtgeraakt? Dan is het fijn dat er ‘s nachts iemand beschikbaar is die naar u toe kan komen. Zo voorkomt u dat u de hele nacht u huis niet in kunt.

Voorkom de volgende keer stress

Het buitensluiten van jezelf gebeurt nooit met opzet. Het is altijd in een moment van stress of onoplettendheid. Je staat er dus vrijwel nooit bij stil dat het kan gebeuren. En als het gebeurd is, is het al te laat. Het is onmogelijk om elk moment van de dag even scherp te zijn. U kunt wel maatregelen treffen door voor uzelf een vast patroon te creëren. Zo kunt u, voordat u uw huis verlaat, steevast dezelfde routine uitvoeren, waardoor u ervoor zorgt dat u vrijwel altijd u sleutels bij zich heeft.

Reservesleutels zijn goede optie

Leg uw sleutels op een vaste plek en bedenk eventueel buitenshuis ook een plek waar reservesleutels zich kunnen bevinden (familie of buurtgenoten). Zo kunt u uw huis toch in wanneer u de sleutels kwijtgeraakt. Maar wanneer uw sleutel is afgebroken, nadat u deze in het slot heeft gestoken, zult u toch echt een slotenmaker moeten inschakelen.

Doe onderzoek naar de prijs en de afstand

Het is belangrijk dat u niet te veel betaalt bij het inschakelen van een slotenmaker. Er zijn slotenmakers die willen profiteren van het feit dat u in een hachelijke situatie zit en dat u haast heeft. Ga op zoek naar een slotenmaker die bij u in de buurt zit voor een scherpe prijs. Op deze manier weet u zeker dat u relatief snel geholpen wordt en niet hoeft te wachten op een slotenmaker die eerst het hele land moet doorkruisen om bij u op locatie te komen. Goed om te weten is het merendeel van de slotenmakers 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar en beschikbaar zijn.