Zo houdt u brutale inbrekers buiten!

Uw gestolen waar terugvinden op Marktplaats

Vandaag de dag krijgen nog steeds veel mensen te maken met een inbraak. Inbrekers lijken af en toe steeds brutaler te worden. Zo meldde De Stentor afgelopen maart een inbraak bij een man uit Emst. De man was onder andere bestolen van een koelkast, een industriële lamp en een elektrische speelgoedauto. Toen het slachtoffer de verkoopwebsite Marktplaats bezocht, herkende hij zijn eigen spullen op het platform. Hij heeft dit direct gemeld bij de politie. Vervolgens konden de verkopers van de gestolen spullen worden aangehouden. Wilt u in de toekomst dergelijke brutale inbrekers buiten de deur houden? Lees dan dit blog! Wij geven u een aantal handige tips over hoe u een inbraak kunt voorkomen.

Het juiste hang- en sluitwerk is de key

Een essentieel onderdeel van een goede beveiliging is het juiste hang- en sluitwerk. Is het hang- en sluitwerk in orde? Dan neemt de kans op een succesvolle inbraak in rap tempo af. Wilt u weten of uw hang- en sluitwerk in orde is? Check dan of uw hang- en sluitwerk het Politiekeurmerk Veilig Wonen draagt. U kunt het betreffende hang- en sluitwerk herkennen aan het SKG-logo. Draagt uw hang- en sluitwerk niet het SKG-logo? Dan is het verstandig om een vakkundige slotenmaker in te schakelen voor een grondige veiligheidscheck. Tijdens deze veiligheidscheck wordt de hele beveiliging van uw woning grondig gecontroleerd. Wanneer het nodig is, kan deze slotenmaker ook de sloten vervangen. Zo weet u zeker dat uw beveiliging weer helemaal in orde is.

Tips om inbrekers te weren

Naast goed hang- en sluitwerk geven wij u ook graag een aantal tips om inbraken in de toekomst te voorkomen. De eerste tip is dat u waardevolle spullen niet in het zicht moet laten liggen. Inbrekers checken vaak door ramen de mogelijke buit. Wanneer er geen kostbare spullen te zien zijn, neemt de kans op een inbraak af. De tweede tip is om altijd alle ramen en deuren op slot te doen wanneer u uw woning verlaat. Ook wanneer u alleen maar even naar de winkel gaat. U wilt het inbrekers immers niet te makkelijk maken! De laatste tip die wij u willen geven, is om gebruik te maken van verlichting. Goede verlichting kan een inbreker namelijk afschrikken.

De beveiligingscheck van een slotenmaker

Wilt u ook uw woning op de juiste manier beveiligen? Een slotenmaker bij u in de buurt wil graag helpen! Schakel de vakkundige slotenmaker in en laat een grondige beveiligingscheck uitvoeren. Met zijn inspanningen zult u die brutale inbrekers zeker buiten de deur houden!