Collageen voor een betere huid?

Misschien heb je eens een kijkje genomen op het etiket van je anti-rimpelcrème en zag je hierop dat jouw crème collageen bevat. Maar het collageen in mijn anti-rimpel crème zorgt er toch voor dat ik minder snel rimpels krijg? Helaas, dat is een fabeltje. Het beste zou zijn om collageen via collageen poeder in de nemen. Waarom? Lees dit blog en ontdek de waarheid.

Collageen in je beautyproducten

Collageen is voor zo’n 30% aanwezig in je lichaam en is ook een lichaamseigen stof.
Vaak kom je collageen ook tegen in je beautyproducten. Breng je een crème met collageen aan op je huid, dan zal je huid er jonger en steviger uit gaan zien. Althans, dat is wat wordt beweerd. In feite kan collageen niet je diepere huidlagen bereiken. Daarvoor is deze stof ‘te groot’. Zelfs al zou je het collageen kleiner opdelen, zal dit zich niet binden met de al aanwezige collageen in je huid. Al vele wetenschappelijke onderzoeken hebben dit aangetoond. Wat wel zo blijkt te zijn, is dat antirimpel-crèmes of andere crèmes een tijdelijk effect hebben. Na het aanbrengen hiervan zal je huid er inderdaad een stuk beter gehydrateerd en steviger uit gaan zien. Maar zoals wij al aan hebben gegeven, is dit effect slechts tijdelijk.

Een grote marketingtruc?

Er zullen vast producten te koop zijn die de natuurlijke productie collageen in je huid stimuleren, maar collageen in beautyproducten is merendeels een marketingtruc. Vermijd producten waar in grote letters ‘collageen’ op staat aangegeven. Vaak bevatten deze producten slechts een fractie collageen en zijn ze zonde van je geld. Wat je dan zou kunnen doen voor een betere en stevigere huid? Neem collageen in!

Collageen innemen

Als al dat smeren niet werkt, wat is dan de juiste optie? Kies ervoor om dagelijks collageen in te nemen. Door collageen poeder te combineren met je koffie of smoothie, komt deze stof rechtstreeks in je lichaam terecht. Daar kan het collageen effectief haar werk doen. Binnen nog geen 30 minuten is het collageen al door je lichaam opgenomen. Onder andere de stoffen glycine, lysine en proline gaan daar hard voor je aan de slag, zodat jouw huid straks optimaal zal stralen. Wil jij graag je huid sterker en gezonder maken? Gooi al die crèmes dan weg en stap over op collageen poeder!