Ontdek hier jouw favoriete gordijnen

Heb jij behoefte aan nieuwe gordijnen? Maar weet je nog niet precies wat het beste past in jouw kamer, woning of appartement? Laat je hier inspireren! Wij hebben alle trends van 2018 én 2019 al even voor je bij elkaar geraapt. Deze hebben we onderverdeeld in de soort gordijnen, de stofsoort en de mogelijkheden in prints en kleuren. Is het tijd voor een nieuwe wind in je woning? Wil jij jouw woonkamer of slaapkamer een betaalbare maar indrukwekkende make-over geven? Kies dan voor nieuwe gordijnen! Ontdek in dit blog de laatste trends op het gebied van gordijnen!

Voor welke soort gordijnen ga jij?

Er bestaan tegenwoordig verschillende soorten gordijnen. Zeker in 2019 is er van alles mogelijk. Zelfs het combineren van verschillende soorten kan dan gewoon! De meest voorkomende stijlen zijn:

  • Overgordijnen
  • Vitrages
  • In betweens

Overgordijnen zijn zonsverduisterende, isolerende en sfeervolle gordijnen. Het zijn vaak wat dikkere, stevige stoffen. Vitrages daarentegen zijn een stuk dunner en meer lichtdoorlatend. Zeker in combinatie met overgordijnen of inbetweens zorgen ze voor een compleet en stijlvol geheel. Wat inbetweens zijn? Gordijnen die tussen overgordijnen en vitrage invallen. Niet doorschijnend, maar ook weer niet compleet zonsverduisterend.

Kies jouw gewenste stofsoort uit

Kitsch kan weer! Zeker in 2019. Dus droom jij al tijden van een superchique woon- of slaapkamer? Kies dan voor gordijnen in de stoffen fluweel en velours. Zeker in een verder stijlvol of strak interieur, vormen deze gordijnen een ware eyecatcher. Hoe modern een interieur ook kan zijn, met deze zachte en dikke gordijnen, creëer je alsnog een warme en luxe uitstraling. Deze gordijnen zorgen voor een gezellige huiselijkheid. Niet knullig, maar juist heel vertrouwd en sfeervol. Wil je je gordijnen nóg wat sfeervoller maken? Laat je gordijnen dan niet net boven de vloer ophouden, maar laat ze rijkelijk op je grond opkrullen.

Ontdek de mogelijkheden in kleuren en prints

Ook wat kleuren betreft kan dit jaar en volgend jaar van alles. Felle kleuren, pastelkleuren, zwart: alles is mogelijk. Heb jij interesse in een opvallende print? Zeker in 2019 komen er diverse trends naar voren. Zo gaan we heel veel geometrische vormen zien. Zeker in combinatie met felle kleuren. Denk aan een wit gordijn met donkerblauwe geometrische vormen erop en fel roze en fel gele kussens op de bank. Een andere trend is natuur. Een gordijn met daarop tropische vogels of enorme palmbladeren bijvoorbeeld. Weet jij al waar jouw voorkeur naar uitgaat? Ga dan direct op zoek naar een bedrijf in deze gordijnen!

Ga op zoek naar een specialist in gordijnen

Wat voor een gordijnen wens jij in jouw slaapkamer, woonkamer of andere ruimte? Worden het zware velourse gordijnen in een donkere kleur? Met vitrage erachter? Of toch speelse lichtdoorlatende in betweens, met hippe, felle kleurtjes erop? Schaf nu alvast jouw gewenste gordijnen aan en zet de trend in 2019!