De epoxy gietvloer

Ontzettend schone vloer

Misschien heb je wel al eens van de epoxy gietvloer gehoord? Dit is een prachtige en sterke vloer dat uitstekend te gebruiken is in locaties waar absoluut geen bacterie- of schimmelgroei mag voorkomen. Om je meer duidelijkheid te geven over wat de epoxy gietvloer precies is en waar hij goed ingezet kan worden, lees je dit blog verder!

Epoxy gietvloer in pand en huis

Een epoxy gietvloer is een naadloze vloer dat op bijna elke ondergrond aan te brengen is. Voor bedrijfspanden waar een sterke, gladde en schone vloer van hoog belang is, is dit de juiste type vloer. Tegenwoordig kun je de vloer ook veel vinden in moderne woningen. De epoxy gietvloer staat mooi strak bij moderne meubels.

Kenmerken van epoxy vloer

Er zitten verschillende belangrijke voorwaarden aan een epoxy gietvloer. Houd vooral de vloer mooi schoon en reinig het regelmatig, zo ben je gegarandeerd van een veilige en aantrekkelijke werkomgeving. De vloer is vloeistofdicht, naadloos en ondoordringbaar. Hierdoor zul je nooit last hebben van bacterie- en/of schimmelgroei op de vloer. Ideaal voor bijvoorbeeld ziekenhuizen.

Strengste hygiënenormen

De epoxy vloer geeft jouw bedrijf een strak uiterlijk. Dankzij de naadloze afwerking is de vloer zeer makkelijk in onderhoud. Dat is fijn, zeker wanneer je veel personeel over de vloeren hebt. De epoxy gietvloer wordt gebruikt in branches waar de strengste hygiënenormen gelden. De kwaliteit van dit materiaal ligt dan ook enorm hoog. Let er wel op dat de vloer gevoelig is voor krassen. Gelukkig maakt dat minder uit in bijvoorbeeld fabriekshallen of garages. Ook moet je geen vloerverwarming onder een epoxy vloer zetten, dit heeft te maken met het moeilijk groei- en krimparme materiaal. Op den duur kunnen hierdoor scheuren ontstaan.

Voordelen van epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer is dus een speciale vloer dat er mooi uitziet en veel voordelen heeft. Wij hebben de voordelen voor jou op een rij gezet:

  • Stijlvol
  • Brandvertragend
  • Uv-bestendig
  • Anti-allergie en slijtvast
  • Uniek en chemicaliënbestendig
  • Duurzaam
  • Volledig naadloos en oplosmiddelvrij

Meer weten over epoxy gietvloer?

Wil je meer weten over de epoxy gietvloer? Vraag het aan een vloerspecialist. Je kunt ook contact met ons opnemen door dit contactformulier in te vullen. Wij komen dan graag zo snel mogelijk bij je terug.