Heeft airco nut met kachel in huis?

Airco kan ook verwarmen

Heb je altijd al willen weten of je ook een kachel aan moet schaffen wanneer je een airco in huis hebt? Wij zeggen van niet. Een airco kan namelijk niet alleen maar koelen, maar ook jouw huis verwarmen. Dankzij de vele voordelen die een airco biedt, is een kachel overbodig. In dit blog lees je de voordelen een airco in huis.

Airco of kachel kiezen

Voor veel mensen is het hebben van een kachel een must. Het verwarmd de ruimte niet alleen, maar zorgt ook voor een gezellige sfeer. De airco kan deze sfeer natuurlijk niet nabootsen, maar heeft wel dezelfde kwaliteiten als een kachel, en meer! De airco zorgt niet alleen voor warmte in de winter, maar verkoelt ook jouw woning in de zomer en zorgt ervoor dat vuil uit de lucht gefilterd wordt.

Slecht aangesloten kachel

Met een oudere of slecht aangesloten kachel in huis kun je last krijgen van luchtvervuiling. Mocht je al een airconditioning in huis hebben staan, dan zorgt de airco ervoor dat de nieuwe lucht dat jouw woning wordt ingeblazen weer schoon is. Op deze manier kun je beide producten inzetten. Toch raden wij aan om alleen voor een airconditioning te kiezen. Dit bespaart je veel geld en daarnaast kun je genieten van alle voordelen die een kachel niet biedt.

Filterfunctie van airconditioner

Heb je last van allergieën, zoals huisdieren of pollen? Dan zorgt de airco ervoor dat de triggers een flink stuk verminderen door ze te filteren uit de lucht. Hoe gezellig een kachel ook staat, je zult hem niet snel aan doen in de warmere seizoenen en daarnaast kan een kachel de lucht ook niet filteren.

Warmtefunctie tijdens de winter

Natuurlijk zijn beide producten zeer verschillend van elkaar. Wil je graag alleen een product dat de kamer in de winter verwarmd? Dan zijn zowel de kachel als de airco hartstikke handig. Wil je ook gebruik maken van de andere voordelen, zoals gefilterd lucht en een koele temperatuur in de zomer? Dan raden wij jou de airconditioning aan.

Meer weten over airconditioning?

Wil je graag meer weten over wat een airconditioner voor jou kan betekenen? Wacht dan niet langer en vul jouw vragen in, in dit contactformulier. Wij helpen jou graag bij het maken van jouw keuze. Afhankelijk van jouw wensen of voorkeuren kies jij het product dat het beste bij jou en jouw woning past.