Zonnepanelen koeienstal

Zonnepanelen koeienstal

Melkveehouderijen hebben het de laatste tijd niet erg makkelijk, denk hierbij aan de stikstofproblematiek en beperking van fosfaatrechten. Hoe moeten de boeren dit allemaal bekostigen? Daar zijn gelukkig wel enkele oplossingen voor. In dit blog lees je over zonnepanelen voor de koeienstal en lees je of deze oplossing ook bij jouw bedrijf past.

Gebruik ruimte voor zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen kan bijdragen aan het verminderen van het kostenplaatje. De meeste melkveehouders beschikken over grote stallen en/of schuren en hebben dus een groot dakoppervlak. Het is natuurlijk zonde om deze ruimte niet te benutten. Plaats hier zonnepanelen op om extra inkomsten te generen en jouw bedrijf te verduurzamen.

Financiële voordelen

Om het jou makkelijker te maken, hebben wij alle financiële voordelen van het hebben van zonnepanelen op een rij gezet:

  • Met 10 zonnepanelen kun je al honderden euro’s per jaar besparen
  • Je kunt te veel stroom terugleveren aan de leverancier en eventueel een vergoeding krijgen
  • Je hebt jouw zonnepanelen al binnen 10 jaar terugverdiend

Voordelen voor jouw huis

Natuurlijk zijn er meer voordelen, wat dacht je van voordelen voor in jouw huis:

  • Zonnepanelen dragen bij aan een beter energielabel voor jouw huis
  • Zonnepanelen voegen waarde toe aan jouw huis
  • Energiekosten dalen omdat je zelf energie opwekt

Voordelen voor het milieu

Naast dat zonnepanelen goed zijn voor jouw financiële situatie, dragen zonnepanelen op jouw koeienstal ook bij aan het milieu:

  • Met zonnepanelen op de koeienstal ben je duurzaam bezig
  • Zonnepanelen verlagen de CO2-uitstoot van jouw huishouden
  • Zonne-energie opwekken maakt geen lawaai

Meer weten over zonnepanelen op een koeienstal?

Zoals je kunt lezen krijg je bij het nemen van zonnepanelen op jouw koeienstal te maken met diverse voordelen. Deze voordelen merk je dus voornamelijk financieel, voor jouw huis en voor het milieu. Vergeet niet dat jij een duurzaam imago krijgt wanneer jij zonnepanelen aanschaft. Wil je graag meer weten over zonnepanelen voor op jouw koeienstal? Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op via dit contactformulier.