Checklist voor als je naar een hypotheekadviseur gaat

3 checks om op te letten bij een hypotheekadviseur

Je wilt een huis kopen. In de meeste gevallen is hier een hypotheek voor nodig. Dan is het handig om naar een hypotheekadviseur te gaan. De hypotheekadviseur helpt je bij het kiezen van een hypotheek en kan je er verder alles over vertellen. Zo kun je voorbereid en 100% geïnformeerd een lening afsluiten. Maar hoe vind je een goede hypotheekadviseur? En waar moet je op letten? Wij hebben een checklist voor je opgesteld.

1. Hypotheekadviseurs vergelijken

Het eerste gesprek met een hypotheekadviseur is altijd gratis. Vergelijk daarom meerdere hypotheekadviseurs. Vraag in de gesprekken wat hun manier van advies geven in en hoeveel het hypotheekadvies gaat kosten. Op basis daarvan en op het gevoel dat je van de hypotheekadviseur krijgt, kun je een weloverwogen keuze maken.

2. Verdiep je in jouw situatie

Een hypotheek is een lening die je maandelijks moet aflossen. Het is belangrijk dat dit mogelijk is. Verdiep je daarom voordat je naar de hypotheekadviseur gaat alvast in jouw situatie. Maak een overzicht van de inkomsten, uitgaven, maar ook de verzekeringen en andere regelingen voor als er iets gebeurd, zoals dat jij of jouw partner komt te overlijden. Als je voorbereid het gesprek met de hypotheekadviseur in gaat, kun je ook meepraten over de mogelijkheden.

3. Stel vragen

Een hypotheekadviseur weet alles over de mogelijkheden van een hypotheek afsluiten voor jouw financiële situatie. Stel daarom vragen aan de hypotheekadviseur als iets niet duidelijk is. Maar ook om te checken of de hypotheekadviseur begrepen heeft wat jouw wensen zijn.

Meer weten?

Heb je een goede hypotheekadviseur gevonden? Laat ons dan weten waar jij op gelet hebt bij het maken van een keuze. Je kunt jouw ervaring met ons delen via het contactformulier. Als je meer wilt weten over hypotheekadvies, kun je jouw vragen via het contactformulier stellen.