Runen leren lezen

Runen voor jou

Heb je altijd al runen willen leren lezen? Runen hebben een bijzondere en vaak een mysterieus uiterlijk. Wat zou er toch kunnen staan en wat betekent het? In dit blog gaan we dieper in op waar runen vandaan komen en hoe je runen kunt leren lezen. Lees nu snel verder!

Waar werden runen gebruikt

Runen werden vroeger gebruikt door de volkeren van Zweden, Denemarken en natuurlijk Noorwegen. Maar het wordt ook gebruikt in landen zoals Engeland, Nederland en Duitsland. Naast dat deze tekens werden gebruikt als als schrift, werden ze ook magische eigenschappen toegedicht. Zo zag je ze terug bij het waarzeggen. Dit gebruik van runen bij het waarzeggen wordt op de dag van vandaag nog steeds gedaan.

Wat zijn runen?

Elk teken heeft een magische betekenis en er bestaan in totaal 24 tekens. Runen zijn oud-Germaanse schrifttekens, letters, ook wel een alfabet genoemd. Wanneer je het over het runenalfabet hebt, dan wordt dit Futhark genoemd. Futhark zijn de eerste 6 letters van de runen reeks. Wist je dat de runen werden gebruikt van 200 voor tot ongeveer 1600 na Christus?

Runen gebruiken

Je kunt de runen gooien of trekken, afhankelijk van wat jouw voorkeur is. Plaats vervolgens 2 runen naast elkaar. Deze twee runen kunnen elkaar versterken of tegenstellen. De precieze werking van runen lezen is vrij ingewikkeld. Maar het is natuurlijk wel heel leuk om te leren!

Latijns alfabet

Een ander leuk feit is dat er wordt gedacht dat de runen een verbetering zijn van het Latijnse alfabet. Enkele letters lijken namelijk zeer veel op elkaar. Alhoewel de tekens op elkaar leken, hadden de Noord-Germanen hier vaak wel een andere klankwaarde aangegeven. Doordat de Germanen, die toendertijd in het gebied van Denemarken woonden, vaak in contact kwamen met de Romeinen, was het schrift redelijk snel afgekeken.

Meer weten over runen leren lezen?

Wil jij graag runen leren lezen? Wacht dan niet langer en bestel jouw mysterieuze runen hier. Voor vragen neem je vrijblijvend contact met ons op door dit contactformulier in te vullen. Wij helpen jou graag verder met jouw spirituele reis!