Is een edelstenen webshop betrouwbaar?

Hoe veilig is online edelstenen kopen?

Online winkelen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Met een paar klikken vanuit uw luie stoel heeft u de gewenste items vaak de volgende dag al in huis. Waarom zou u dan nog naar de winkel gaan? Nou, wij weten wel een reden: om oplichting te voorkomen. In sommige branches zijn er online namelijk veel fraudeurs actief. Zo kan het ook in de wereld van de edelstenen voorkomen dat u veel geld betaald en vervolgens een namaak-exemplaar thuisgestuurd krijgt. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Daarom gaan we in dit blog dieper in op de vraag: hoe betrouwbaar is een edelstenen webshop?

Alleen een webshop?

Een edelstenen webshop is een typisch voorbeeld van een winkel met een zeer specifieke – en vaak niet al te grote – klantenkring. Hierdoor zijn er niet veel fysieke edelstenen winkels. Online daarentegen is er meer dan genoeg aanbod. Wilt u zeker weten dat u te maken heeft met een betrouwbare partner? Dan is het toch verstandig om edelstenen te bestellen bij een bedrijf met zowel een fysieke winkel als een webshop.

Welke contactgegevens staan er?

Heeft u vragen, bent u ontevreden met het ontvangen product of wilt u de zending retourneren? Dan is het wel handig om te weten bij wie u terecht kunt. Staan er niet of nauwelijks contactgegevens op de website? Dan is dat vaak vragen om problemen. Veel webshops hebben wel een pagina met een contactformulier. Het nadeel hierbij is dat u vaak niet kunt bewijzen dat u dit gebruikt heeft om een bericht te sturen. Zo heeft u bij klachten of fraude vaak geen poot om op te staan.

Redelijke prijzen?

Verder kan het slim zijn om verschillende webshops met elkaar te vergelijken. Wees voorzichtig met het betalen van grote bedragen. Al staat er dat deze ene edelsteen echt uniek is; als de prijs niet te vergelijken is met andere stenen van dezelfde soort, is het waarschijnlijk oplichterij.

Heeft u nog meer tips voor het vinden van een veilige edelstenen webshop? Laat dan gerust een reactie achter.