Heeft u een stukadoor nodig?

Stukadoor herstelt beschadigde muren

Wanneer u na de koop van uw nieuwe huis oude en/of beschadigde muren treft, dan is het een logische stap om een goede stukadoor in te huren. Deze stukadoor zorgt ervoor dat uw muren er weer mooi glad uitzien of een leuk patroon krijgen. Een stukadoor kan dus veel voor u betekenen. In dit blog vertellen wij wat een stukadoor allemaal voor u kan doen en waarom het inhuren van een professionele stukadoor zo belangrijk is.

De diensten van een stukadoor

Wanneer u een of meerdere beschadigingen in uw nieuwe huis hebt gezien, dan is het belangrijk dat u gelijk actie onderneemt. Een beschadigde muur ziet er niet fijn uit en daarnaast moet u oppassen dat de beschadiging zich niet uitbreidt, wat dus kan gebeuren wanneer er vocht in de muren zit. Een stukadoor kan u helpen bij de meeste beschadigingen. Dit is wat een stukadoor voor u doet:

  • Buiten stucwerk
  • Raapwerk
  • Pleisterwerk
  • Sierpleister
  • Spack spuiten
  • Schuurwerk
  • Decoratief stucwerk

Redenen waarom scheuren ontstaan

Wanneer u een goede stukadoor inhuurt, zult u niet alleen meer woonplezier ervaren, de waarde van uw huis zal ook stijgen. Maar hoe ontstaan die schuren nu eigenlijk? Scheuren kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. Een van die redenen is dat een persoon met onvoldoende stuc kennis de muur is gaan stucen, wat sneller voor beschadigingen kan zorgen. Ook speelt vocht een grote rol. Vocht laat uw stucwerk afbladderen, door het krimpen en uitzetten van de muur heeft u zo een scheur te pakken.

Scheuren voorkomen

Natuurlijk wilt u het liefst alle scheuren voorkomen, gelukkig hebben wij een paar goede tips dat de kans hierop aanzienlijk doet verkleinen:

  • Onderneem direct actie wanneer oneffenheden ontstaan, om scheuren te voorkomen
  • Ventileer uw pand goed
  • Laat uw pand stucen door een professioneel stucbedrijf

Zelf stuken af te raden

Wij raden het u dus af om zelf uw muren te stuken, huur daarom in de plaats een ervaren stukadoorsbedrijf in dat alle benodigde spullen en materialen bij de hand heeft. Deze professionals weten wat zij bij eventuele beschadigingen moeten doen.

Meer weten of u een stukadoor nodig heeft?

Wilt u graag meer weten over het stuken en of u dit ook uit handen moet geven? Wacht dan niet langer en neem direct contact met ons op door dit contactformulier in te vullen. Wij geven u graag advies op het gebied van stukadoors- en stucwerk.