Pomptypen

Verschillende soorten pomptypen

Wanneer u door een winkel loopt of op internet zoekt naar een pomp, dan kunt u nog wel eens versteld staan van het grote aanbod aan pomptypen. Er zijn ontzettend veel soorten en maten pompen te vinden. Maar hoe weet u welke pomp u nodig heeft voor uw project of bedrijf? In dit blog gaan we dieper in op de verschillende pompen die er bestaan. Lees dit blog nu snel verder en ondervindt of uw benodigde pomp ertussen staat.

Het doel van een pomp

In dit blog gaan we dieper in op pompen die vloeistoffen verplaatsen. Want wat doet een pomp nu precies? Een pomp is een apparaat dat via een bepaalde techniek vloeistof kan verplaatsen. Afhankelijk van het soort en de techniek die in de pomp zit, kunt u het voor een bepaald doel gebruiken.

Verschillende pomptypen

Wij weten dat het soms lijkt alsof u door de bomen het bos niet meer kan zien. Er zijn ontzettend veel verschillende pompen te vinden. Om het u makkelijker te maken hebben wij een paar van de meest voorkomende pompen voor u op een rij gezet:

  • Pedrollo pompen
  • Motorpompen
  • Bronpompen
  • Dompelpompen
  • handpompen
  • Vijverpompen

Pedrollo pompen

Voor het verplaatsen van zuiver water, waar de pomp droog moet staan, is de Pedrollo pomp de pomp die u zoekt. U kunt deze pomp krijgen als een zelfaanzuigende en een niet-zelfaanzuigende pomp. Voor grote hoeveelheid volume water te verplaatsen kunt u het beste kiezen voor de niet-zelfaanzuigende pomp.

Motorpompen

Bij een motorpomp wordt de pomp aangedreven door middel van benzine of diesel. U ziet deze pompen doorgaans gebruikt worden voor het verpompen van water uit bouwputten, sloten of bassins waar geen elektriciteit voorhanden is.

Bronpompen

U pompt met een bronpomp zuiver grondwater uit de bodem. Dit wordt gedaan middels een hoge druk en de pomp kan tientallen meters onder de grond worden geplaatst. Het water kan worden gebruikt om te beregenen of te irrigeren. Zo kunt u uw huis ook geheel of gedeeltelijk van water voorzien.

Dompelpompen

Dompelpompen worden doorgaans gebruikt om licht tot sterk verontreinigd water te verpompen met een beperkte opvoerhoogte. Deze dompelpompen worden in vloeistof geplaatst.

Handpompen

Handpompen worden toegepast om lucht uit leidingen te pompen. U ziet deze pomp vaak in combinatie met beregeningspompen.

Vijverpompen

Zoals de naam het al zegt, wordt de vijverpomp gebruikt bij vijvers. Voor mooi schoon en zuiver vijverwater moet de vijverpomp continue draaien. Deze pomp is zo ontworpen dat het niet te veel energie verbruikt.

Meer weten over pomptypen?

Zonder pompen zou de wereld er heel anders uit zien. Pompen zijn een briljante uitvinding en niet te missen in ons dagelijks leven. Zeker wanneer u in de bouw werkt, scheelt het hebben van een pomp u veel werk en tijd. Voor meer vragen over pomptypen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Stel uw vragen in dit contactformulier en wij komen zo snel mogelijk op u terug.