De meest voorkomende fabels over payrolling

Kun jij de fabels en feiten over payrolling onderscheiden?

Als werkgever ben je verplicht om jouw personeelszaken te regelen. Dit wordt vaak gezien als een dure, tijdrovende, administratieve last. Om deze reden kiezen bedrijven in verschillende sectoren voor payrolling, waarbij zij de administratieve en juridische verplichtingen uitbesteden aan een payrollbedrijf. Je kan je hierdoor als ondernemer weer volledig bezighouden met wat jij graag wilt: het ondernemen. Wie wil dit niet? Er bestaan echter veel fabels en misvattingen over payrolling. Wij halen met dit blog de meest voorkomende fabels uit de wereld, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken om wel of niet voor payrolling te kiezen in jouw onderneming.

Fabel 1: Payrolling is voor grote bedrijven

De stelling dat payrolling enkel voor grote bedrijven geschikt is, is niet waar. Ook voor kleine bedrijven is payrolling geschikt. Voor kleine bedrijven gelden er andere vraagstukken dan voor grote bedrijven om te kiezen voor een payrollbedrijf. Beweegredenen voor payrolling bij kleine bedrijven is het wegnemen van het ziekterisico van werknemers of zich willen ontzorgen op het gebied van personeelszaken, zoals alle administratie.

Fabel 2: Een payrollbureau is hetzelfde als een uitzendbureau

Een payrollbureau is zeker niet hetzelfde als een uitzendbureau. Het grote verschil? Een uitzendbureau brengt aanbod en vraag bij elkaar. Dit doet een payrollbedrijf niet. Een payrollbedrijf neemt het juridische werkgeverschap van je over, zodat jij je niet meer bezig hoeft te houden met alle personeelszaken. Een uitzendorganisatie is voornamelijk gericht op de behoefte aan flexibiliteit binnen het personeelsbestand.

Fabel 3: Payrolling kost jouw bedrijf veel geld

Dat payrolling jouw bedrijf veel geld kost, is ook een fabel. De kosten van een payrollbureau zijn lager dan dat je denkt. Vooral als je het verhoudt tot de kosten die je kwijt bent als je alles zelf moet regelen. Je hebt dan een salarisadministratiekantoor of boekhouder nodig, verzekeraars, een partij voor de arbeidscontracten, etc. Dit is voor jou als werkgever behoorlijk prijzig. Al deze werkzaamheden besteed je uit wanneer je kiest voor een payrollbedrijf. Daarbij profiteren payrollbureaus van schaalvoordelen, wat veel kosten bespaart en waar jij als ondernemer van profiteert.

Heb je na het lezen van dit blog nog vragen over payrolling? Neem gerust contact met ons op om jouw vragen te stellen!