Start met payrollen via een goedkoop maar professioneel bedrijf

Kun je wel een helpende hand gebruiken bij het bijhouden van je administratie? Veel werkgevers en ZZP’ers ervaren tijdens hun carrière op een bepaald moment dat ze door hun administratieve verplichtingen nauwelijks tijd hebben voor datgene waar ze echt van houden: ondernemen. Daarom gaan veel bedrijven op zoek naar een ervaren en professioneel payrollbedrijf. Het bedrijf moet voldoen aan alle eisen, maar mag niet teveel vragen voor het payrollen. Hoe vind je dan toch die ideale, betrouwbare partner? Wij geven je de beste tips.

Denk na over de grootte van het bedrijf

Een payrollbedrijf dat allround opereert en binnen elke markt actief is, kan beschikken over erg veel kennis. Maar wat ook zo kan zijn, is dat het bedrijf niet echt gespecialiseerd is in een bepaalde markt of branche en te groot is voor wat jij zoekt. Ben je bijvoorbeeld een restauranteigenaar? Ga dan op zoek naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in payrollen binnen de horecabranche wanneer je zo min mogelijk ondernemersrisico wilt lopen. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in payrollen binnen de horecabranche, hebben hier hoogstwaarschijnlijk veel ervaring mee en weten hoe de branche verschilt ten opzichte van andere branches.

Kies een bedrijf dat open is over haar kosten

Bedrijven die geen ‘open keuken’ hebben, staan tegenwoordig ver achter op hun concurrenten. Prijzen en tarieven hoeven niet per se op de website te staan, maar er moet niet geheimzinnig over worden gedaan. Navigeer daarom eens naar de website van het bedrijf en bekijk hoe open het bedrijf is over haar kosten van het payrollen. Kan je makkelijk een offerte aanvragen en leggen ze bijvoorbeeld uit hoe ze aan hun tarieven komen? Dan weet jij gelijk waar je aan toe bent. Zo kom je ook niet voor financiële verrassingen te staan.

Ga voor een payrollbedrijf dat eerlijk is: payroll heeft ook nadelen

Een bedrijf dat zijn eigen dienst de hemel in prijst en eventuele nadelen verzwijgt, is geen professioneel bedrijf. Eerlijkheid duurt het langst en daarom is het belangrijk dat een bedrijf eerlijk tegen je is. Wanneer je begint met het gebruik maken van payroll, besteed je namelijk het uitkeren van de salarissen uit. Het is wel eens voorgekomen dat de band hierdoor tussen operationeel werkgever en zijn werknemers af is genomen. Noemt het bedrijf dat je in gedachten hebt dit nadeel niet? Vraag er gewoon eens naar en kijk hoe ze reageren.

Wees niet bang om ergens aan vast te zitten en ga langs

Twijfel je toch nog flink en kom je er met deze tips niet uit? Neem dan contact op met het bedrijf en kijk hoe het gesprek loopt. Zijn ze heel vrij over de informatie die ze verstrekken en zijn ze bereid je te voorzien van vrijblijvend advies? Dit is een teken van professionaliteit. Sommige bedrijven bieden zelfs een vrijblijvend adviesgesprek aan op locatie. Wees niet bang wanneer je een aanbod als deze krijgt: je zit nergens aan vast. Zie het als een kennismakingsgesprek. Voelt het niet goed? Dan heb je alle redenen om te cancelen. Wij wensen je veel succes bij het zoeken naar een payrollbedrijf!