Chronische darmklachten in dagelijks leven

Darmklachten zijn erg vervelend, zeker wanneer dit chronische klachten zijn. Het dagelijks leven wordt daardoor continu beïnvloed. Elk lekker stuk taart, groot lap vlees of ander product waar je niet goed tegen kan moet je laten liggen. Maar wat als je nog niet weet waar je slecht op reageert? Dan is het verstandig om zelf een darm test te doen. In dit blog gaan we dieper in op de oorzaak van chronische darmklachten en wat je hieraan kunt doen.

Aanhoudende klachten

Er zijn diverse klachten waar je last van kunt hebben. Bij aanhoudende klachten van een van deze onderstaande mogelijkheden, is het verstandig om een ontlastingsonderzoek te laten doen. De aanhoudende klachten kunnen zijn:

  • Winderigheid of een opgezette buik
  • Brijachtige ontlasting of diarree
  • Verstopping met eventuele dunne ontlasting
  • Buikpijn, buikkrampen of misselijkheid
  • Vermoeidheid of bloedarmoede
  • Haaruitval of de diagnose van Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)

Oorzaak van darmklachten

Chronische darmklachten kunnen door verschillende oorzaken komen. Bekende aandoeningen zijn ontstekingen, besmetting met darmparasieten, een glutenintolerantie of een overgroei met gisten zoals Candida albicans. Om erachter te komen wat de oorzaak is van jouw chronische darmklachten raden we je aan om een of meerdere zelftests te doen.

Diverse darmklacht tests

Dankzij diverse tests kan onderzocht worden van welk voedingsproduct jij last hebt of niet goed tegen kan. De tests die jij kan laten doen zijn onder andere de Prikkelbare Darm Syndroom test, darmflora (microbiota) test, Candida test, histamine test en maagklachten test. De tests worden naar jou toe gestuurd en vervolgens stuur jij de monsters naar het opgegeven adres. Binnen 7 dagen heb je de resultaten en kun je dit eventueel met jouw huisarts bespreken.

Meer weten over darmklacht tests?

Wil je graag weten of je een van de bovengenoemde aandoeningen hebt? Laat je dan via Darmklachten.nl testen. En bekijk de website goed of vul de Symptomenchecker in. Voor vragen kun je dit contactformulier invullen en wij helpen jou zo snel mogelijk verder.