3 punten om te checken of u een goede arbeidsongeval advocaat heeft

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Het kan zomaar zo zijn dat u op een dag letsel oploopt bij uw werk. Denk bijvoorbeeld aan een ongeluk wanneer u werkt met zware machines. Of een auto-ongeval wanneer u voor uw werk veel onderweg bent. Zelfs bij geweld op de werkvloer kunt u letsel oplopen. Er zijn talloze situaties denkbaar waarbij er iets mis kan gaan. In zo een situatie is het handig om een advocaat in te schakelen. Heeft u bijvoorbeeld een arbeidsongeval advocaat in Oss nodig? U leest in deze blog op welke 3 punten u moet letten bij het zoeken van een geschikte advocaat.

1. U wordt gehoord

Een goede advocaat zal na een bedrijfsongeval zorgen dat u zich gehoord voelt. Hij of zij neemt de tijd om daadwerkelijk naar u te luisteren. Heeft u bepaalde wensen en behoeften? Dan zal een goede advocaat ter harte nemen en ermee aan de slag gaan. Alles zal van a tot z voor u geregeld worden. Uiteindelijk draait het natuurlijk ook om u. U bent het slachtoffer van het bedrijfsongeval.

2. De zaak wordt snel opgepakt

Wordt de zaak snel opgepakt? Dan weet u dat u een goede advocaat heeft gevonden. Een goede advocaat begrijpt dat u zo snel mogelijk de zaak wilt afronden. U heeft immers al genoeg geleden en genoeg aan uw hoofd. Daar wilt u niet ook nog eens een trage zaak bovenop hebben. Hoe kunt u dit vooraf bepalen? Lees ervaringen van voorgaande cliënten om te weten of de advocaat hen snel geholpen heeft.

3. Werkt niet voor de tegenpartij

Dit klinkt misschien logisch, maar is erg belangrijk. De advocaat mag nooit werken voor de tegenpartij. Stelt u zich voor dat de advocaat die u helpt na uw bedrijfsongeval ook werkt voor uw baas of voor de verzekeraar? Dan loopt u de kans dat uw schadevergoeding een stuk lager uitvalt dan u had gehoopt. Wanneer u merkt dat de advocaat ook voor de tegenpartij werkt kunt u gratis overstappen naar een andere advocaat.

Ook een vraag insturen? Dat kan via ons contactformulier.