Rioolproblemen oplossen in tijden van corona

Door het coronavirus is veel tot stilstand gekomen. Maar uw riool hopelijk niet. Is dat wel het geval? Dan is het ook in tijden van Corona belangrijk om snel en doeltreffend uw riool te laten ontstoppen. Afvalwater kan bacteriën bevatten en moet dan ook snel kunnen worden afgevoerd. Maar hoe veilig is dat nu eigenlijk? Ook in tijden van corona kan de vakman u helpen met uw rioolproblemen oplossen. Het heeft wel wat extra aandacht nodig voor de gezondheid van klanten en medewerkers van rioolbedrijven. Hieronder leest u wat dat inhoud.

Corona in het riool?

Er wordt veel geroepen over de gevaren van corona in het rioolwater. Kan het coronavirus zich verspreiden via het rioolwater? Dat is uitgebreid onderzocht en niet bewezen is dat dat het geval kan zijn. Desondanks moet de loodgieter of het rioolbedrijf toch zijn werk kunnen doen. Hoe doet hij dat?

Coronamaatregelen bij rioolproblemen

Rioolbedrijven zijn al vanaf het begin van de coronacrisis eensgezind: “Als het niet echt nodig was, gingen we niet op pad”, zeggen ze. “Maar bij calamiteiten hielpen we vanzelfsprekend altijd. Maar nu het ergste voorbij lijkt te zijn, zijn we extra alert, net als ieder ander dat zou moeten zijn. AIs een klant verkouden of ziek is, nemen we geen risico. Dan gaan we in een later stadium alsnog langs. Wij zorgen er hoe dan ook voor dat iedereen wordt geholpen. Uitstel is namelijk geen afstel.”

Rioolexperts beschermen zich goed tegen het coronavirus

Om zich te beschermen tegen het coronavirus, vragen rioolmedewerkers aan klanten om 1 tot 2 meter afstand te houden. Onderstaand ziet u de overige RIVM-maatregelen op een rijtje:

  • De rioolspecialist stelt zich voor zonder handen schudden.
  • De rioolspecialist draagt handschoenen en/of een mondkapje.
  • De rioolspecialist verwacht dat u de rekening met pin betaalt.
  • Indien er een afspraak staat, maar u heeft klachten die kunnen duiden op een coronabesmetting, een griep of verkoudheid, verzet dan de afspraak.
  • De rioolspecialist wast elke dag zijn kleding

Contact opnemen?

Wilt u meer weten over riool problemen oplossen en corona, wilt u reageren, of wilt u zelf een bijdrage leveren aan ons blog op Hoofdblad? Neem dan gerust contact met ons op.