Vier redenen om te beginnen met yin yoga

Komt heerlijk tot rust met yin yoga

Heeft u wel eens gehoord over yin yoga? Yin yoga heeft alles te maken met yin en yang. Yin staat voor ontspanning en yang voor alle activiteiten die we in ons dagelijks leven ondernemen. In de yin yoga wordt er dus juist getracht om een staat van ontspanning te bereiken. Yin yoga is de perfecte manier om tot rust te komen wanneer u in een stressvolle periode zit. Wij benoemen de vier belangrijkste redenen dat u zou moeten beginnen met yin yoga.

Rede nummer 1: Mindfulness

Yin yoga en mindfulness zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van mindfulness is bewezen dat het goed werkt voor de mentale gezondheid. De basisprincipes van mindfulness staan centraal tijdens de yin yoga.

Rede nummer 2: Iedereen kan het

Yin yoga is geschikt voor iedereen. Ook reumapati├źnten en mensen met fysieke beperkingen kunnen via yin yoga hun lichamelijke klachten verminderen. Sommige mensen denken dat ze voor yoga allerlei acrobatische toeren moeten gaan uit halen, dat is echter niet het geval. In de yoga ontdekt u uw eigen grenzen en daagt u deze uit, maar u gaat er nooit overheen.

Rede nummer 3: U versoepelt uw bindweefsel

Wist u dat de staat van ons bindweefsel een groot effect heeft op onze emotionele gezondheid? In de yin yoga houdt u een bepaalde yoga pose lang aan, omdat u niet actief beweegt zoals bij de actievere vormen van yoga, bereikt u door yin yoga zelfs het stugge bindweefsel.

Rede nummer 4: Het verbetert je zelfkennis

Door te mediteren tijdens de yin yoga merkt gaat u uw emoties ervaren, herkennen en leren om deze te accepteren. In de rust die een meditatie tijdens de yoga oefeningen biedt, kunt u reflecteren en tot nieuwe inzichten komen.