wat is merkbescherming?

Stel u heeft een handelsnaam maar heeft deze nog niet geregistreerd als dienstmerk. Dit brengt allerlei haken en ogen met zich mee waardoor u zich minder makkelijk door de markt kunt manoeuvreren. Merkbescherming zorgt ervoor dat er waarde wordt toegevoegd aan uw onderneming. Daarbij zorgt merkbescherming ervoor dat je als onderneming herkent wordt. Dit werkt als volgt: wie het eerst komt wie het eerst maalt. Wees er dus snel bij, dan voorkomt u dat ongewenste concurrentie er met uw merk vandoor gaat.

wat is merkinbreuk?

Het kan voorkomen dat uw onderneming een logo heeft. Op een dag ziet u bij een concurrent hetzelfde type logo terugkomen. Jullie bedrijven zijn niet meer van elkaar te onderscheiden. U heeft nog niet aan merkbescherming gedacht. Uw concurrent daarentegen wel. U bent gedwongen uw logo te veranderen, terwijl u nu juist zo veel werk in uw onderneming heeft gestoken. Had u maar gebruik gemaakt van merkbescherming! dan was er nu sprake geweest van merkinbreuk. Een concurrent die gebruik maakt van hetzelfde soort teken, dat uw merk signaleert.

wat zijn de kosten van merkbescherming?

De kosten van merkregistratie variëren per teken die u als klant wilt waarborgen. Er zijn verscheidene sites waarop verschillende diensten worden aangeboden. Een van deze sites Biedt een verscheiden en betrouwbaar aanbod van diensten. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Het beschermen van uw merk heeft een ongekende waarde. Inversteren in merkbescherming is dus een must. Dit scheelt u namelijk veel werk, tijd en hoofdpijn.

Waarom merkbescherming?

In het kort is het beschermen van uw merk en intellectueel eigendom een belangrijke zaak voor iedere onderneming. Wilt u weten wat u met al dat geld moet doen wat u heeft gespaard door gebruik te maken van merkbescherming? Kijk dan deze blog