Hamsterspeeltjes en hamsterspullen

Benodigdheden voor een hamster

Bij de aanschaf van een nieuw lief hamstertje wil je natuurlijk ook gelijk de leukste spullen in huis halen. Maar welk hamsterspeeltjes en hamsterspullen heeft jouw hamster allemaal nodig? In dit blog vertellen we jou welke spullen een hamster nodig heeft, of het nou een goudhamster of een Russische dwerghamster is. Lees dus snel verder wat jouw hamstertje allemaal nodig heeft!

Spullen die elke hamster nodig heeft

Hamsters zijn van nature echte renners. Zo leggen goudhamsters, die oorspronkelijk uit Syri├ź komen, gemiddeld 10 km per dag in het wild af op zoek naar eten. Dit betekent dat een hamster dat gehouden wordt in een kooi veel energie heeft en moet kunnen rennen om gelukkig te blijven. Gelukkig is hier een oplossing: de renrad! Elke hamster, of het nou een goudhamster, Russische dwerghamster of de Campbelli dwerghamster is, hebben allemaal een renrad nodig. Dit product is in verschillende formaten en materialen verkrijgbaar. Afhankelijk van de grootte van jouw hamster moet je een renrad uitzoeken dat past. Ook kun je kiezen uit plastic, ijzer of hout.

Afwisseling in huisjes

Naast het renrad zijn een waterflesje en voerbakje natuurlijk niet te missen. Wist je dat alle soorten hamsters veel waarde hechten aan het hebben van een lekker slaaphuisje? Een hamster vindt het heerlijk wanneer er meerdere beschikbaar zijn in zijn of haar kooi. Zo kan de hamster kiezen waar hij wil slapen en kan hij of zij ook een huisje gebruiken om voedsel in op te slaan. Doe daarnaast ook een hangend huisje van stof in de kooi, zo blijven ze lekker warm in de winter.

Uitdaging in de kooi

Veel huisdieren hechten ook waarde aan uitdaging. Verander daarom de inhoud van de kooi regelmatig en gebruik verschillende hamsterspeeltjes om jouw hamster actief en gelukkig te houden. Een hamster vindt het heerlijk om zijn kooi telkens opnieuw te ontdekken. Wissel bijvoorbeeld af met verschillende huisje, klimtoestellen, buizen, doolhoven en natuurlijke materialen zoals kurk en mos.

Meer weten over hamsterspeeltjes?

Vind jij het leuk om jouw hamster in een natuurlijke omgeving te houden? Kies dan voor de nieuwste trend: hamsterscaping! Hierbij gebruik je alleen natuurlijke materialen en hamsterspeeltjes om zo jouw hamster het gevoel te geven dat hij of zij in de natuur leeft. Hierdoor kun je het natuurlijke gedrag van een hamster op een leuke manier observeren. Ook hiervoor zijn tal van hamsterspeeltjes en hamsterspullen te vinden. Wil je graag meer weten over wat een hamster allemaal nodig heeft? Stel jouw vragen dan in dit contactformulier en wij geven je graag meer informatie.