Laanbomen

Laanbomen

Ben je op zoek naar een leuke maar sterke boom voor in jouw tuin? Wanneer je voor laanbomen kiest weet je zeker dat je keuze hebt uit verschillende soorten, eigenschappen, afmetingen en kleuren bomen. Een divers aanbod dus! Laanbomen doen het erg goed wanneer ze de ruimte krijgen om te groeien. Vaak zie je laanbomen langs de weg, straat of oprijlaan staan. Vandaar de naam: laanboom. In dit blog vertellen wij jou meer handige informatie over de laanboom en waarom dit type boom zo leuk is voor in de tuin.

Laanbomen als begrenzing

Laanbomen zijn ideaal om een goede begrenzing en een prachtige omlijsting te maken naast een weg. Toch vind je laanbomen ook vaak terug in particuliere tuinen. Dit komt onder andere doordat laanbomen makkelijk in onderhoud zijn. Je vindt laanbomen in verschillende formaten. Zo heb je altijd één of meerdere laanbomen die precies passen waar jij ze wilt hebben staan.

Redenen waarom laanbomen werden geplaatst

We vertellen je graag eerst meer over de laanboom. Laanbomen zijn robuuste, sterke bomen die over het algemeen letterlijk uit de kluiten gewassen zijn. Het voordeel van laanbomen is dat ze niet snel last hebben van ziektes. Dit scheelt je veel geld en gedoe. Wanneer je laanbomen aan jouw laan plaatst, dan zul je gelijk zien dat jouw tuin hier een stuk fraaier van wordt. Vroeger was het normaal om dit type boom bij lanen en straten te zetten. Dit werd gedaan vanwege de schaduw die deze bomen verzorgen. Dit is dan ook een reden waarom laanbomen ook meer en meer in particuliere tuinen worden gezien. Grote bomen kunnen heerlijke verkoeling bieden.

Meer weten over laanbomen?

Lijkt je een laanboom wel wat? Dan is het aan jou om te kiezen welke type laanboom jou het meest aanspreekt. Je kunt kiezen uit de amberboom, de judasboom, de Amerikaanse eik, de esdoorn, de sierkers en de zachte berk. Deze bomen kun je bestellen met verschillende stamomtrekken en met blote wortel, in een pot of met kluit. Laanbomen zijn er dus in verschillende soorten! Wil je hier graag meer informatie over? Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op door jouw vragen te stellen via dit contactformulier.