Warmtepomp

Onderhoud aan warmtepomp

Wanneer u een warmtepomp heeft aangeschaft, dan is het ook belangrijk om stil te staan bij het onderhoud die hieraan moet gebeuren. Wij vertellen u in dit blog graag meer over wat voor onderhoud er allemaal gedaan moet worden om uw warmtepomp optimaal draaiend te houden.

Intensiteit van het onderhoud

Bij degene die bekend zijn met het hebben van een cv-ketel, weet dat hier veel onderhoud bij komt kijken. Denk hierbij aan reiniging van de ketel en het afstellen en bijvullen ervan. Gelukkig heeft een warmtepomp minder intensief onderhoud nodig. Maar om lang te kunnen genieten van uw warmtepomp, raden wij u aan om onderhoud aan de warmtepomp te laten doen. Wij vertellen u met welke zaken rekening moet worden gehouden.

Verleng levensduur van waterpomp

De warmtepomp zelf vergt weinig onderhoud. Maar wist u dat de bron van de warmtepomp en het warmteafgiftesysteem wel onderhoud nodig hebben? U kunt het beste dit jaarlijks laten inspecteren door een gespecialiseerd bedrijf. Door jaarlijks een controle uit te laten voeren verlengt u de levensduur van uw warmtepomp aanzienlijk. Ook waarborgt u het rendement.

Onderhoud zelf uitvoeren

Heeft u twee rechterhanden en wilt u het onderhoud liever niet uit handen geven? Besef dan wel dat u zelf zeer veel kennis nodig heeft voor het onderhoud en inspectie. Als u onvoldoende kennis heeft, kunt u belangrijke dingen over het hoofd zien. Wel kunt u er altijd voor zorgen dat, wanneer u een buitenunit heeft, het apparaat vrij van vuil en bladeren blijft. Ook kunt u er zelf opletten of de druk in de warmtepomp in orde is, of dat u een lek ziet.

Meer weten over onderhoud van warmtepomp?

De warmtepomp is een ideaal apparaat om energie mee te besparen, daarom is het belangrijk dat u goed afweegt of dit apparaat ook in uw woning past. Laat het onderhoud aan warmtepomp experts over om ervoor te zorgen dat uw warmtepomp nog jaren mee gaat. Heeft u vragen over dit onderwerp of wilt u graag meer specifiek informatie? Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op via dit contactformulier.