Uitvaart en Corona

Goed voorbereiden scheelt emotionele stress

Een overlijden kan zeer onverwachts gebeuren en heeft een heftig emotioneel effect op alle nabestaanden. Het is daarom belangrijk dat u zich van tevoren alvast ingelezen heeft over de nieuwe corona maatregelen op het gebied van uitvaarten. Zeker wanneer u binnenkort een overlijden verwacht kunt u het beste alvast het een en ander aan informatie verzameld hebben. Dit zorgt ervoor dat wanneer het zover is, u snel kunt handelen.

De corona pandemie en uitvaart

De corona pandemie maakt het leven niet makkelijker, zeker niet op gebieden zoals sociaal contact, openbaar vervoer en in de horeca. Maar ook uitvaartcentra ervaren hier veel stress van. Niet te vergeten dat het aantal overlijdens in Nederland de afgelopen maanden flink is gestegen dankzij het coronavirus. Wees u daarom bewust van de nieuwe regels en eventuele wachttijden.

Welke regels gelden er nu

U vraagt zich misschien af hoeveel mensen er bij een uitvaart mogen zijn? Doordat de corona pandemie ondertussen redelijk onder controle is dankzij de vaccinaties en regels, geldt er bij een uitvaart geen maximum aantal bezoekers meer. Tot en met 25 september was het nog verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Ook al geldt deze regel niet meer, het blijft verstandig om dit alsnog toe te passen. Zo beschermt u uzelf, maar ook kwetsbare ouderen.

Toegangsbewijs bij uitvaartcentra

Ook bij het organiseren van een uitvaart gelden er geen beperkingen meer. Een toegangsbewijs is niet nodig bij uitvaartcentra. Ook niet wanneer er een horecafunctie aanwezig is. Dit betekent dat zowel gevaccineerden als ongevaccineerden de uitvaart mogen bijwonen. Een test van tevoren is dus niet nodig. Houdt het nieuws wel in de gaten en houdt er ook rekening mee dat sommige locaties alsnog kunnen afwijken.

Vragen over uitvaart en corona?

Een uitvaart is een moeilijk moment, maar ook een moment om bij het leven van uw overleden dierbare stil te staan. Wellicht kunt u mooie verhalen van uw dierbare delen. Hoe dan ook is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Mocht u nog vragen hebben of niet zeker zijn over de corona maatregelen, dan mag u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.