Rijbewijs A

Je rijbewijs A halen om met de motor erop uit te kunnen

Wil jij ook zo graag met je motor kunnen touren wanneer het weer er naar is? Een fantastisch idee! Maar voordat het zover is zul je je rijbewijs A moeten halen. Er gloorde echter hoop aan de horizon want in dit blog lees je alvast een paar fijne tips om je op gang te helpen.

Wacht er niet mee

Het najaar is de ideale tijd om te beginnen met lessen. De lente en de zomer zijn de ideale seizoenen om er met de motor op uit te gaan. Begin daarom niet pas met lessen in het seizoen dat je eigenlijk al wilde gebruiken om écht te kunnen gaan rijden. Begin nu! Dan ben je er straks in het voorjaar meteen al klaar voor. Maak je niet druk om de kou straks, met de standaard motorkleding zit je vaak al goed warm ingepakt. Toch niet warm genoeg? Trek er thermokleding onder aan.

Kies de juiste rijschool voor jezelf

Hoe snel je je jouw rijbewijs A haalt, hangt enorm af of je de juiste rijschool gekozen hebt. Ga altijd voor een rijschool bij jouw in de regio waar je een intake-les kan doen. Let tijdens deze les op de volgende punten:

  • Is er een klik met de instructeur?
  • Gebruikt de rijschool een lesmethode die goed bij jou past?
  • Biedt deze rijschool de mogelijkheid om meerdere lessen per week te volgen?
  • Krijg je les op een goede motor?
  • Kun je beschermende kleding en een helm lenen bij de rijschool?

Tot slot is het goed om de volgende vuistregel voor jezelf te hanteren: goedkoop is duurkoop. Goedkope rijscholen lijken misschien voordelig, maar schijn bedriegt. Goedkope rijscholen zijn vaak goedkoop omdat ze relatief weinig investeren in goed opgeleide instructeurs, materiaal en hedendaagse lesmethoden. Omdat je daar vaak meer lessen nodig hebt, ben je uiteindelijk dus duurder uit.

Ga voor de juiste kleding

Wanneer je voor je eerste paar lesjes gaat, mede om te kijken of je er écht mee door wil gaan, ga je uiteraard niet voor de duurste motorkleding. Wanneer je zeker weet dat je er echt voor wil gaan, ga je voor de juiste motorkleding die bij je past. De juiste kleding is namelijk essentieel voor het comfort en de verder veiligheid en ervaring. Ga altijd voor kleding, handschoenen en motorlaarzen van goede kwaliteit. Denk er ook aan dat je helm altijd volgens de ECE 22.05 norm gekeurd moet zijn. Zo ben je er helemaal klaar voor om je rijbewijs A te gaan halen!

Heb jij ervaring met het halen van een motorrijbewijs? Deel je ervaringen via het contactformulier.