Voor & nadelen stalen ramen en deuren

Het materiaal voor buitenschrijnwerk

Bij het laten bouwen, of het zelf renoveren, van uw huis komt u voor de keuze te staan over welk materiaal u als buitenschrijnwerk wilt. De meest gebruikte materialen voor het buitenschrijnwerk zijn aluminium, hout en PVC. Maar sinds een aantal jaar wordt ook staal steeds populairder. In dit blog vertellen wij u de voor- en nadelen van stalen ramen en deuren.

Wat verstaan we onder schrijnwerk?

Onder schrijnwerk verstaan we de volledige afwerking van ramen en deuren in de buitenmuren. Schrijnwerk zorgt niet alleen voor stijl aan uw woning, schrijnwerk houdt ook wind, weer en indringers buiten.

Waarom staal in schrijnwerk?

Hoe komt het dat staal zo populair is geworden de laatste jaren? Dit is mede mogelijk doordat staal zeer degelijk en vormvast is. Staal is daarnaast ook sterk en geschikt om naar wens te vormen. Staal is tijdloos en exclusief. Een stalen schrijnwerk kan gemakkelijk in diverse huisstijlen geplaatst worden. Of uw huis nu klassiek en rustiek oogt of juist modern is, staal past bij elke stijl.

De voordelen van staal

Om u een goed overzicht te geven van zowel de voor- als de nadelen van staal, hebben wij twee lijsten voor u opgesteld. In deze lijst vertellen wij u over de voordelen van staal:

  • Staal heeft een lange levensduur en kan bij de sloop gerecycled worden
  • U kunt grote glaspartijen of overbruggingen met staal verwerken
  • Staal is mooi als binnendeur, zowel met dikke als dunne profielen
  • Staal is onderhoudsvrij, soms schoonmaken met een klein beetje sop volstaat
  • Staal wordt vaak met de hand gemaakt, dit is dus echte vakmanschap

De nadelen van staal

Staal kent ook enkele nadelen. Het is verstandig om zowel de voor- als nadelen goed na te gaan. Zo weet u wat het beste bij uw woning past:

  • Staal bewerken kost veel tijd en dit zorgt voor hogere prijsklassen
  • Wilt u graag een dun profiel? Dan kost dit meer dan een dik profiel
  • Qua isolatiewaarde scoort aluminium beter dan staal

Meer weten over voor- en nadelen van staal?

Zoals u kunt lezen heeft staal over het algemeen meer voor- dan nadelen. Wel moet u over voldoende geld beschikken om stalen ramen of kozijnen te kunnen laten maken. Wilt u meer weten over de voor- en nadelen van stalen ramen en deuren? U kunt ons dan vrijblijvend uw vraag sturen via dit contactformulier. Wij zullen uw vraag dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.